SD FICK RÄTT
 

Konservativt block bildat i Norrland

M+KD+SD har bildat ett block Det nya socialkonservativa blocket i Ockelbo kommun är ytterligare ett bevis på hur kommunpolitiker tar initiativet i svensk politik. Riksdagspolitiken som länge stått handfallen i Sverige anpassar sig allt mer efter gräsrötterna.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna går nu före i svensk politik och bildar officiellt ett gemensamt borgerligt block i Ockelbo kommun.

-Vi ligger närmare SD än Centerpartiet i många frågor. De samarbetar ju med sossarna, säger M+KD i en presskonferens som sändes live på Facebook.

Sverigedemokraterna är sedan 2014 näst största parti i kommunen. I det senaste valet ökade partiet med tio procent till 25 procent av rösterna. Socialdemokraterna styr kommunen med hjälp av "Sveriges farligaste politiska parti" - förrädiska Centerpartiet. Liberalerna har åkt ur kommunfullmäktige och vågade inte ens ställa upp i förra valet.

"Centerpartiet använder migrationen som ett verktyg för att genomföra klassisk högerpolitik - försvaga välfärdsstaten och skapa ett b-lag på arbetsmarknaden", kommenterar Aftonbladet i en ledare.

I ett gemensamt pressmeddelande skriver M+KD+SD att budgeten ska stärka upp kärnverksamheterna, till skillnad från idag då sidoverksamheter prioriteras.

-Minskad migration och insatser för ökad trygghet är två viktiga frågor i vår gemensamma budget, säger SD:s Liz Zachariasson (SD) i pressmeddelandet.

Magnus Jonsson som är kommunalråd för Socialdemokraterna "välkomnar det här ur ett demokratiskt perspektiv". Reaktionen går tvärt emot statsminister Stefan Löfvens, som valt att försöka brunsmeta allt oppositionellt samarbete.

Bildandet av det nya konservativa blocket visar hur tyngdpunkten i svensk partipolitik börjat skifta från idealistiska ungdomspolitiker till gräsrötterna ute i lokalpolitiken.

 
LÄS MER
 

►Konservativt block bildat i Norrland

►Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

►SD är största parti enligt SVT

►SD har gått om S

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.