SD FICK RÄTT
 

Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

S kraschar igen Hela 8 av 10 medborgare saknar förtroende för statsminister Löfvén och 9 av 10 saknar förtroende för den miljöpartiska delen av regeringen. Samtidigt ökar förtroendet för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, som numera delar förstaplatsen i förtroendetoppen med KD:s modiga partiledare Ebba Busch Thor.

31 procent av svenska folket har nu stort förtroende för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Det innebär att SD-ledaren för första gången blivit nr 1 för svenska väljare.

Mätningen gjordes av Novus, och en skillnad från den förra mätningen som gjordes av Sifo är att politiken nu polariseras i Sverige genom att Moderaternas ledare Ulf Kristersson tappar tredjeplatsen bakom Jimmy Åkesson och Ebba Busch Thor till Vänsterextrema partiets ledare Jonas Sjöstedt.

Ulf Kristersson tappar hela 4 procentenheter, och tappet tros av många bero på att han lurat skjortan av de vänsterjudiska aktivister som använder Förintelsen som argument för att frånta europeiska folkgrupper deras rättigheter till demokratiskt självstyrande stater.

Mest kraschar dock som vanligt Socialdemokraternas ledare Stefan Löfvén. S-ledaren rasar 6 procentenheter denna gång, ned till 23 procent. Vilket betyder att 8 av 10 väljare, och sannolikt 10 av 10 svenskar, nu saknar förtroende för S-ministern.

Till skillnad från partiernas opinionssiffror är förtroendemätningarna för partiledarna inget nollsummespel, vilket innebär att en minskning av den ena partiledarens förtroende inte innebär en automatisk ökning av den andres. Detta innebär att man genom mätningen kan utläsa att förtroendet för politiker minskar generellt, även om det ökar för just Åkesson och Sjöstedt.

 
LÄS MER
 

►Konservativt block bildat i Norrland

►Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

►SD är största parti enligt SVT

►SD har gått om S

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.