SD FICK RÄTT
 

Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

S kraschar igen Hela 8 av 10 medborgare saknar förtroende för statsminister Löfvén och 9 av 10 saknar förtroende för den miljöpartiska delen av regeringen. Samtidigt ökar förtroendet för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, som numera delar förstaplatsen i förtroendetoppen med KD:s modiga partiledare Ebba Busch Thor.

31 procent av svenska folket har nu stort förtroende för Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Det innebär att SD-ledaren för första gången blivit nr 1 för svenska väljare.

Mätningen gjordes av Novus, och en skillnad från den förra mätningen som gjordes av Sifo är att politiken nu polariseras i Sverige genom att Moderaternas ledare Ulf Kristersson tappar tredjeplatsen bakom Jimmy Åkesson och Ebba Busch Thor till Vänsterextrema partiets ledare Jonas Sjöstedt.

Ulf Kristersson tappar hela 4 procentenheter, och tappet tros av många bero på att han lurat skjortan av de vänsterjudiska aktivister som använder Förintelsen som argument för att frånta europeiska folkgrupper deras rättigheter till demokratiskt självstyrande stater.

Mest kraschar dock som vanligt Socialdemokraternas ledare Stefan Löfvén. S-ledaren rasar 6 procentenheter denna gång, ned till 23 procent. Vilket betyder att 8 av 10 väljare, och sannolikt 10 av 10 svenskar, nu saknar förtroende för S-ministern.

Till skillnad från partiernas opinionssiffror är förtroendemätningarna för partiledarna inget nollsummespel, vilket innebär att en minskning av den ena partiledarens förtroende inte innebär en automatisk ökning av den andres. Detta innebär att man genom mätningen kan utläsa att förtroendet för politiker minskar generellt, även om det ökar för just Åkesson och Sjöstedt.

 
LÄS MER
 

►Konservativt block bildat i Norrland

►Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

►SD är största parti enligt SVT

►SD har gått om S

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.