SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT

SD går om S och Jimmie har störst förtroende Dessutom stödjer nu 32 procent av männen Sverigedemokraterna, och rent mekaniskt är det alltid de manliga väljarna som styr väljaropinionens riktning, genom sitt högre våldskapital och större ansvarstagande för samhällets säkerhet.

Foto: Sverigedemokraterna CC BY 3.0

Jimmie Åkesson har fått rätt i sina förutsägelser.

Sverigedemokraterna är nu största parti enligt SVT/Novus. SD:s socialkonservativa block M+KD+SD har 48 procent av väljarstödet, medan de nyliberala socialisterna V+S+MP+C har 46 procent. Bland männen stödjer 32 procent SD, och kvinnorna följer nu männen och lämnar KD (som ett tag sågs som "ett SD för kvinnor").

Resultatet kommer samtidigt som Jimmie Åkesson blivit Sveriges mest populära partiledare, med störst förtroende bland väljarna.

-Vi såg hur resultatet utvecklades vecka för vecka och hur det sänkte S och höjde SD, säger Novus VD Torbjörn Sjöström.

SVT Novus December 2019
10
V
23
S
8
C
5
MP
24
SD
18
M
6
KD

SD går om S och drar ifrån M och KD.

Det som sänkt S i denna mätning är enligt Novus Stefan Löfvens (S) skandalintervju i SVT:s Agenda och uppmärksamheten kring arbetsmarknadsministerns misstroendeomröstning.

Även SÄPO:s hårdnackade kamp mot Socialdemokraternas öppna stöd till islamistiska terrorister kan ha spelat in. Det är inte lätt att regera landet när Säkerhetspolisen publicerar pressmeddelanden om att S-regeringen "finansierar verksamheter som undergräver vår demokrati genom att stödja våldsbejakande extremism".

Stor fallhöjd kvar för S

Nästa månads mätning kommer att påverkas av den socialdemokratiska rånmisshandeln av journalisten Joakim Lamotte, och av hur ledande Socialdemokrater sedan gått ut och näthatat Lamotte för att han visat svaghet genom att bli rånad av ett 50-tal gangstersossar.

Bland annat har Socialdemokrater i Trollhättan gjort en video där man tar ställning FÖR hotet mot demokratin, och Utrikesministern Ann Linde:s make (S) påstår sig ha "ha mer sympati" för de yrkeskriminella utlänningarna än för Lamotte:

-Om jag tvingas välja så har jag mer sympati för "snorungarna" i Kronogården än för swishtiggaren Lamotte. Så enkelt är det, skriver Mats Erikson som är hög chef inom LO och tidigare Myndighetsaktivist på UD samt numera nyttig idiot för oppositionen.

I samma veva hånade Mats Erikson (S) en oskyldig pappa som mördades i ett försök att stoppa ett rån. Bakgrunden var givetvis att mördarna var Socialdemokratiska kärnväljare.

Ann Linde som anses tillhöra den vänsterjudiska snarare än den islamistiska falangen inom S är författare till boken "Palestina i våra röda hjärtan", och har genom valet av Robert Rydberg som ny kabinettssekreterare på UD verkat acceptera Sveriges allians med terroristorganisationen Hamas och Muslimska brödraskapet, som verkar i Sverige genom den svenskstyrda förrädarorganisationen Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

En annan tuva som också ligger på plats och inväntar Socialdemokraterna i nästa opinionsmätning är forskningen från Linköpings universitet som visar hur BRÅ:s rapporter inte är sann fakta utan hittas på av Socialdemokraterna för att lura väljarna.

 
LÄS MER
 

►Konservativt block bildat i Norrland

►Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

►SD är största parti enligt SVT

►SD har gått om S

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.