SD FICK RÄTT
 

SD har gått om S

(S) tappar 300 000 svenskar Sverigedemokraterna har etablerat sig som Sveriges största parti. Till och med Aftonbladet vänder sig nu mot S-ledningen.

Foto: Sverigedemokraterna CC BY 3.0

Jimmie Åkesson leder Sveriges största parti SD.

Sverigedemokraterna fortsätter att vara Sveriges största riksdagsparti. Det visar den nya opinionsmätningen från Aftonbladet/Demoskop.

Socialdemokraterna gjorde i valet 2018 sitt sämsta valresultat någonsin. Sedan dess har partiet tappat ytterligare 5 procent, vilket motsvarar 300 000 svenskar som valt att vända partiet ryggen. Sedan i somras har (S) legat på mellan 23 och 24 procent i mätningarna.

Demoskop Januari 2020
9
V
23
S
10
C
5
MP
25
SD
18
M
6
KD

SD har etablerat sig som Sveriges största parti.

Sedan 1990-talet har Socialdemokraterna halverats och väljarna delat sig i två partier, SD och S. Dessutom är SD också på väg att helt utradera L.

Socialdemokratiska Aftonbladet beskriver nu statsminister Stefan Löfven om "en svikare ... en förlorare .... eller bara ointressant". Orsaken är bland annat att Socialdemokraterna sänker inkomstskatten för de rika och kommer att göra försämringar i lagen om anställningsskydd (LAS).

 
LÄS MER
 

►Konservativt block bildat i Norrland

►Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

►SD är största parti enligt SVT

►SD har gått om S

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.