POLISEN
 

Sverige fattigt och hopplöst

"Våldet trappas upp hela tiden" Rikspolischefens förklaring till att Sverige har mycket grövre kriminalitet än andra jämförbara länder är att så många i Sverige lever hopplösa liv i utsatta områden.

Våldtäkter mot kvinnor 18 år eller äldre ökade med 10 procent förra året, och antalet våldtagna män ökade med 35 procent. Antalet anmälda personrån mot barn ökade kraftigt med 31 procent, och allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning ökade med 59 procent.

Polisen har fyllt fängelserna i Sverige, häktena, anstalterna och SiS-institutionerna för minderåriga med grova brottslingar, men ändå fortsätter våldsbrotten att öka.

Foto: Joakim Berndes CC BY 4.0

Rikspolischefen: Många brottslingar har det svårt.

I en öppenhjärtig intervju med finländsk statsmedia redogör nu Sveriges rikspolischef Anders Thornberg för den brottsvåg som drabbat Sverige de senaste åren, och om vad orsakerna anses vara. På en direkt fråga om varför just svenskar drabbas av så många skjutningar och sprängdåd svarar rikspolischefen att det i Sverige är särskilt många som inte har någon framtid och att det finns många utsatta områden.

- Det finns många som inte känner någon framtid ... Det finns särskilt utsatta områden där det bor många som har det svårt.

De utsatta områdena har utsatts för regeringens politik och verklighetsfrånvända ideologi, och frågan från Finland verkar vara upplagd för att låta rikspolischefen förklara det extrema våldet i Sverige med att regeringarna här är mer extrema än i grannländer som Finland. Men istället för Anders Thornberg fram den klassiska vänsterteorin om att brottslingar är kriminella för att det är synd om dem och att de är offer:

- Det viktigaste är att ge dem ett hopp för framtiden. De känner att de inte har någon framtid. De ser inga kamrater som lyckas i de här särskilt utsatta områdena. De ser kamrater som har guldkedjor och vapen och bilar, och de ser upp till dem. En del räknar inte med att bli äldre än 25–30 år.

Enligt Thornberg ser man redan vid 7 års ålder vilka barn som kommer att växa upp och kämpa om guldkedjorna och bilarna, och vilka barn som vill leva hederliga liv. Därför ligger inte ansvaret för den ökande brottsligheten på Polisen, menar han.

Rikspolischefen hyllar även de nya lagar som Socialdemokraterna genomdrivit i Riksdagen, som bland annat innebär att Polisen nu kan sätta upp kameror "utan tillstånd". Massinvandringen har öppnat upp landet för massövervakning av medborgarna, lagar som är bra enligt Thornberg som tidigare var chef på SÄPO.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.