FRIHET
 

Årets svensk 2019

Norrländsk regimkritiker får upprättelse Kravspecifikationen för Årets svensk lyder: Utmärkelsen Årets svensk ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre.

Foto: Pixabay

Norrlänningen Jens Ganman är välförtjänt utsedd till Årets svensk.

Idag meddelades att den Norrländske författaren och samhällsdebattören Jens Ganman är utsedd till Årets svensk. Årets svensk delas sedan många år tillbaka ut av nyhetsmagasinet Fokus.

I juryn sitter bland andra ledarskribenten Johan Hakelius, terroristexperten Magnus Ranstorp, överläkaren i psykiatri David Eberhard och docenten i statsvetenskap Katarina Barrling.

Motiveringen lyder:

"2019 var året då Årets svensk kunde säga »Vad var det jag sa?«. Han är en mångsysslare, som givit pudelrocken ett skönlitterärt ansikte och gjort cirkeldiagrammet till ett satiriskt bräckjärn. I ett land där etikettsreglerna ofta trumfar sakfrågorna tvingar han oss att konfrontera vårt eget hyckleri och ger en röst till dem som inte äger offentligheten. På frågan »vem ska granska granskarna«, svarar han glatt »jag!«. Tonläget är högt och skruven rejäl. Viljan att med hjälp av humor och envishet komma närmare sanningen kan ingen ta miste på. Årets svensk är Jens Ganman"

Med sin typiska humor kommenterade Ganman utnämningen:

"Det här är skandalöst med tanke på vilken slags människa jag faktiskt är.

...plus min bruna svans och allt det där.

Men se det så här!

Om några timmar smäller en ny bomb någonstans i landet och då är det här glömt. Det är heller inte personen Jens Ganman som får priset utan symbolen. Symbolen för en debatt som svängt i 180 grader jämfört med 3-4 år tillbaka."

Innan Jens Ganman blev nationellt känd för sina cirkeldiagram arbetade han bland annat som frilansreporter åt SVT och Sveriges Radio, som programledare i P4 Jämtland och som krönikör i Östersunds-Posten. Livserfarenheter som gjort honom till en föregångsman för de folkliga kraven på en nedläggning av så kallad Public service (en förskönande omskrivning för Socialdemokratisk regimkontrollerad media).

Jens Ganman är även känd för att ha arrangerat en manifestation för yttrandefrihet på Stortorget i Östersund och är aktuell med böckerna Det lilla landet som kunde (tillsammans med polismannen Mustafa Panshiri) och romanen De som kommer för att ta dig.

Den senare boken har recenserats av bland andra samhällsdebattören och barnboksförfattaren Katerina Janouch på Katerina Magasin:

"Ganman har lyckats att på ett skickligt, klaustrofobiskt, nästan Kafka-artat sätt skildra vad som kan hända när ett samhälles moraliska kompass kidnappas av rädsla, vanföreställningar, kontrollförlust och maktens totala arrogans."

"Ett slags svar på 1984 men i 2017-års svensk folkhems(k) modell. Du läser den på egen risk. Samtidigt borde den bli obligatorisk läsning i alla gymnasieskolor, och alla borde tvingas diskutera i smågrupper vad boken egentligen handlar om. För det som hände A kan faktiskt hända även dig."

Andra välförtjänta pristagare genom åren inkluderar riksdagskvinnan Amineh Kakabaveh, som efter utmärkelsen tyvärr blivit utkastad ur Vänsterpartiet av islamister i samarbete med identitetspolitiska feminister.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.