FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten

Tillväxt vs Nolltillväxt En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam. Region Västerbotten vill ha tillväxt i regionen vilket vänsterextremisterna försöker stoppa med propaganda om "Jordens undergång".

Foto: Pixabay

Umeås flygplats är öppningen mot omvärlden.

Under förra året bröt "Klimatkatastrofens" vetenskapliga fasad samman och rörelsen övertogs öppet av vänsterextrema aktivister, framförallt unga naiva skolflickor som lurats av vänsterlärarna i skolan.

Utvecklingen har förtydligat Växthuseffektteorins ideologiska bakgrund och syfte, vilken är Nolltillväxt. Klimatrörelsen handlar om att införa en global vänsterpolitik, baserad på idén om Nolltillväxt.

"Sverige mot nolltillväxt - Den svenska tillväxten bromsar in och kan snudda vid nollstrecket", så beskriver nu Dagens Industri Stefan Löfvéns Sverige.

Syftet med Nolltillväxt handlar bland annat om att begränsa Jordens befolkning och globalisera ekonomin genom ekonomisk imperialism gentemot U-länderna, vilka av humanitära-politiska skäl förväntas bli undantagna Nolltillväxten.

Resultatet i Västvärlden tros av många bli elimineringen av Medelklassen som maktfaktor, och ett enormt socialt lidande. Vilket bara är möjligt att uppnå genom en armé av vettlösa tonåringar utan kapacitet att förstå varken storpolitiken eller den globala ekonomin.

Förra året kunde Fjällsjö Nyheter rapportera om hur Myndighetsaktivister på Länsstyrelsen i Umeå lyft fram medborgarlön och sex timmars arbetsdag som lösningar för att stoppa "Jordens undergång" i form av "Klimatkatastrofen". Något som fick många Moderater i Norrland att vakna upp och till slut förstå den politiska realiteten.

Den vänsterextrema propagandan om att "Vi lever i Klimatkatastrofen" har blivit allt lättare att genomskåda, ju galnare den blivit. Så sent som igår publicerade Aftonbladet en artikel där man på löpet påstod att det var "tio sekunder kvar på Domedagsklockan", som räknar ned till "global kollaps". Efter ett klick på artikeln gavs nya bud: nu hade vi plötsligt hela 100 sekunder på oss att stoppa Domedagen.

Efter att förväntansfullt ha tagit tid hundra sekunder visade sig Aftonbladet inte vara mer att lita på än den där sekten som släppte ut gas i Tokyos tunnelbana.

Region Västerbotten tar fajten och ger upp?

"Ett steg framåt, två steg tillbaka, krisen i vårt parti" är en artikel som skrevs om Socialdemokraterna av Lenin 1904, och har populariserat taktiken "Två steg framåt, ett steg bak". Metoden går ut på att "ta fajten" och etablera en front, och sedan backa tillbaka något.

Det är precis vad Region Västerbotten nu har gjort, ledda av Rickard Carstedt (S) som är regionråd för Region Västerbotten och Åsa Ågren Wikström (M) som är vice ordförande för Region Västerbottens utvecklingsnämnd. I en rad artiklar i privata medier förklarar de att "Vi står upp för flyget" och att "Flygskam är ett hot mot regional tillväxt":

"Ett minskat flygande slår hårt mot utvecklingstakten, mot Sveriges konkurrenskraft och företags förutsättningar att exportera och expandera. Det här är ingen åsikt, utan fakta. Det skulle slå hårt mot vår välfärd och det skulle öka polariseringen här, i Sverige och i världen."

Den ideologiska kontexten för "S&M"-fronten är konflikten mellan "stad och land", i det här fallet konflikten mellan storstäder som Stockholm och regioner som Västerbotten. "Flygskam" och Nolltillväxt trendar bland journalisterna på Södermalm men inte i Västerbotten som är beroende av en verklig ekonomi baserad på råvaror:

"Vi menar att det är dags att lyfta blicken mot himlen, och inte känna skam, utan framtidstro och inspiration."

Efter en motattack från vänsterextrema SVT, som åberopar "häftig debatt och massiv kritik" (från Vänsterpartiet visar det sig), backade Region Västerbotten delvis och censurerade sin informationsfilm om varför flygplan är en nödvändig del i Norrlands ekonomi.

Men trots SVT-journalisternas attack mot demokrati och folkvalda politikers yttrandefrihet är fronten nu faktiskt etablerad: Region Västerbotten kommer genom politisk jiu-jitsu låtsas som att "Klimatkatastrofen" är jätteverklig, men att lösningen nog är mer symbolpolitik, rabblande av trossatser och att byta flygbränsle.

Något som absolut inte kommer att ge Nolltillväxt (bara mer slösade skattepengar), och som därför är oacceptabelt för klimatrörelsen.

Därmed väntar nu nästa drag.

 
FRIHET
 

Årets svensk 2019 Kravspecifikationen för Årets svensk lyder: Utmärkelsen Årets svensk ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre.

 
NATIONERNAS EU
 

Val till EU EU-valet handlar i år om vänsterextremism eller demokrati.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.