MORD
 

S-politiker sköt ihjäl frun i Sollefteå

Kommunpolitiker i Norrbotten En man i Lappland som är förtroendevald för Socialdemokraterna har häktats misstänkt för mord på sin fru. I sociala medier är den nu misstänkte mördaren ett reklamansikte för Socialdemokraterna och ABF, något statsmedia hemlighåller.

En kvinna har hittades mördad i Graninge i Sollefteå kommun. En Socialdemokratisk politiker i 40-årsåldern sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Han misstänks ha skjutit kvinnan till döds i hennes hem.

- Det är mannen som har hanterat vapnet. Han menar att det inte har skett uppsåtligen. Men jag har begärt honom häktad för mord och tingsrätten har också häktat honom för ett uppsåtligt brott, det vill säga mord, säger åklagaren Jens Göransson.

Det misstänkta mordet misstänks ha skett under natten till Torsdag. Det är bara ett av ett tiotal mord som utförts i Västernorrland den senaste tiden. Men enligt åklagaren är det här mordet "en isolerad händelse" och det är som vanligt "ingen fara för allmänheten".

SVT:s valpåverkan fördöms på nätet

På sociala medier har rapporteringen om det misstänkta mordet skapat indignation. Statlig media som är beroende av Socialdemokraterna för sin finansiering och fortsatta existens mörkar nämligen kopplingen till Socialdemokratin och migrationspolitiken:

- Oj man kan tänka sej rubrikerna om det vore en SD-politiker som mördat... Nu största möjliga tystnad...

- Ack o ve... När det äntligen kommer en raketforskare... Så skjuter han huvudet av frun.

Samtidigt som SVT mörkar Socialdemokratins mordskandal tvekar man inte att med namn och bild lyfta fram före detta SD-politiker som klandervärda. Något som tyder på att statstelevisionen sysslar med valpåverkan:

Bild: Faksimil/Granskning av Public Service

SVT:s valpåverkansjournalistik upprör oppositionella.

Den misstänkte S-politikern är iransk medborgare och har arbetat på Institutet för rymdfysik (IRF) i Kiruna. Mannen nekar till mord, men medger grovt vållande till annans död.

Som vanligt när det gäller utlänningar i Sverige som misstänks för grova brott har han tidigare figurerat i medias snyftreportage för att stödja regeringens avsvenskningspolitik.

Detta skedde under 2015 i S-tidningen Norrländska Socialdemokraten, i samband med att Migrationsverket ville utvisa socialdemokraten och hans familj. Den misstänkte S-politikern är inte flykting utan kom som studerande och räknas som arbetskraftsinvandrare.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.