VALET I USA
 

Blir USA kommunistiskt?

Kampen om att få utmana Trump 2020 Många tror att Joe Bidens valkampanj är på väg att krascha. Förre vice presidenten blev bara femma i New Hampshire. Vann gjorde kommunisten Bernie Sanders, som nu alltmer framstår som primärvalets favorit.

Foto: Fjällsjö Nyheter/Pixabay

För första gången har en kommunist chans att bli USA:s president.

Den kommunistiske presidentkandidaten Bernie Sanders segrade i Demokratiska partiets viktiga primärval i New Hampshire. Trots att tvåan Pete Buttigieg tog hem segern i nomineringsvalet i Iowa och därmed leder över Sanders med en delegat ligger Buttigieg långt efter i de nationella opinionsmätningarna.

Istället ser kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat nu ut att stå mellan kommunisten Bernie Sanders och den förre vice presidenten Joseph Biden.

Joseph "Joe" Biden, Bernie Sanders och Elizabet Warren startade nomineringskampanjen med en stor ledning över de andra kandidaterna: Pete Buttigieg som profilerar sig som homosexuell HBTQ-politiker och elektronisk krigsveteran har trots vinsten i Iowa ingen fart i sin kampanj, och Amy Klobuchar, en progressiv anabaptist, driver en politik som mest borde locka feministiska kvinnor inom advokatsamfundet som vill ha billigt tjänstefolk.

Bara den ryskjudiske oligarken Michael Bloomberg ser ut att kunna utmana ledartrion om segern. Om folk tycker att Donald Trump är rik med sina 3 miljarder dollar så är Michael Bloomberg superrik. Bloomberg har 60 miljarder dollar, alltså 20 gånger mer pengar än Trump. Bloomberg har dessutom varit borgmästare i New York i tio år.

Om det är någon motståndare som president Trump har respekt för så är det Michael Bloomberg.

De övriga Demokratiska kandidaterna är i jämförelse väldigt mjuka mål. Ett persongalleri som går från stolliga stofiler (Biden och Sanders) till medelålders kvinnor som har noll koll på vad presidentskapet kräver (Warren och Klobuchar).

Vilket i och för sig har varit kritiken även mot Donald Trump. Men tänk er då en Donald Trump utan testosteron, helt utan alfa-egenskaper. Någon som bryter ihop och gråter när allt bara blir för mycket.

Och sedan får bäras ut från politiken, Åsa Romson style. Hon var Sveriges vice statsminister, på låtsas visade det sig när Stefan Löfvén blev akut sjuk. Vi kommer inte att få se några nya kvinnliga statsministerkandidater på ett tag. Inte för att det saknas förmågor, utan för att själva uttagningsprocessen behöver slipas på.

Michael Bloomberg å andra sidan är en hård och cynisk praktiker, som till exempel i egenskap av borgmästare beordrade polisen att rasprofilera New Yorks mördare och rånare. Sedan hårdbevakades och kroppsvisiterades alla icke-vita män i åldern 16-25 år tills dess att ingen längre vågade gå runt på stan med vapen. Det är utifrån den graden av integritetskränkande statlig repression som Bloomberg sedan förespråkar öppna gränser och globalism.

Bloomberg är sannolikt den utmanare som har störst chans att vinna över Trump i valet 2020, men tilltalar inte Demokraternas allt mer vänsterextrema väljare. Såvida inte dessa bestämmer sig för att en superrik oligark är bästa motmedlet mot en rik oligark.

Elizabeth Warren såg under hösten ut att bli Demokraternas presidentkandidat, men något hände och hennes stöd halverades plötsligt. Väljarna började efter en debatt att uppfatta Warren som mer vänsterextrem än Sanders.

Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0

Bernie Sanders kommunism uppfattas som mindre extrem än feminism och HBTQ.

Det krävs nu inte mycket politisk teknologi för att Bernie Sanders ska slå ut "Joe" Biden. Biden är en katolik som är för aborter, en miljöaktivist som genom påstått fulspel gav sin son ett toppjobb som styrelsemedlem i Ukrainas stora gasföretag Burisma. Och så fortsätter det i valfråga efter valfråga.

Riksrätten mot president Trump handlade om att Trump efterforskat bevis om huruvida Biden var korrumperad och förrådde USA:s intressen. Och plötsligt så pekades Trump ut som bov för att ha försökt sätta dit storboven.

Biden, vars nära vän var Ku Klux Klan-ledare, berömde inför presidentvalet 2007 sin kompanjon Barack Obama som "den förste vardaglige afro-amerikanen som är vältalig och smart och ren och ser rätt bra ut". Många trodde inte sina öron. Kanske var saker annorlunda när Biden var ung, på 1700-talet?

På många sätt är Bernie Sanders den minst extrema Demokratiske presidentkandidaten. Och ju längre valkampanjen pågått, desto mer framstår han som just det. Mindre extrem än de andra.

Att han ska kunna besegra Donald Trump tror ingen. Men presidentvalet 2020 kan för första gången komma att stå mellan en kapitalist och en kommunist.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.