POLISEN
 

Stort attentat i Umeå

Rekordmånga bilar eldades upp Den senaste tiden har parkerade bilar "mystiskt" börjat brinna upp i norra Umeå. Under fredagskvällen förstördes plötsligt ett 50-tal bilar, i vad Polisen misstänker är ett attentat.

Klockan 22:09 på fredagskvällen larmades Polisen i Umeå om ett brandattentat mot bilar i en carportlänga i det Socialdemokratiskt utsatta området Mariehem i Umeå. Cirka 50 fordon förstördes i bränderna, varar ett 40-tal totalförstördes.

På bilder som liknar inbördeskriget i Ukraina syns kolonner med helt utbrunna fordon. En hel byggnad med ett trettiotal bilar i är jämnad med marken, och där byggnaden stått finns bara rester av gulbruna skelett kvar av bilarna.

Det ser mer ut som att hela byggnaden träffats av raketartilleri, än att motorrummet på en bil plötsligt börjat brinna. Hela metalltaket på carporten har förintats.

I de intilliggande garagelängorna är bilarna delvis skadade, många av bilarna har den bakre eller främre delen av karossen nedsmält. Totalt har Umeborna förlorat flera miljoner kronor i attentatet.

Polisen misstänker givetvis att bilbränderna i carporten på Mariehem i Umeå är anlagda och har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand.

"En förundersökning är inledd gällande grov mordbrand då polisen misstänker att branden är anlagd, bland annat på grund av det hastiga brandförloppet", skriver Polisen på sin hemsida.

Umebor tror inte det är sant

Men i Umeå är misstron stor mot Polisens slutsats. Många lever i förnekelse och hävdar att ödeläggelsen orsakats av ett elfel. Det är ungefär lika ovetenskapligt som att tro att en brand kan få en skyskrapa av stål och betong att rasa ihop till en hög grus, eller att man kan åka Jorden runt på sin moped utan att stanna och tanka. Det krävs helt enkelt mer energi för att få en sådan effekt.

- På Facebook skyller Umeås kattägande vänster på felkopplade motorvärmare, skriver en användare på sociala medier.

- Moderaterna i Umeå har länge varit tämligen ensamma om att uppmärksamma den framväxande kriminaliteten i vår kommun. Vi har förslag på såväl riksnivå som lokalnivå för att minska brottsligheten, och öka tryggheten. Men vad säger de ledande Socialdemokraterna, som för inte så länge sedan påstod att vi bara svartmålade och spred desinformation? Brottsligheten försvinner inte bara för att de duckar och undviker att prata om den, säger Moderaternas kommunalråd Anders Ågren.

Och i intervjuer i statligt beroende medier berättar Mariehemsbor att de "inte trodde det var sant ... man fattar det inte ... man förstod inte". De såg det inte komma, trots Moderaternas varningar och trots att exakt samma typ av attentat drabbat så många andra svenskar i åratal.

Mariehem i Umeå håller på att förvandlas till ett så kallat "utsatt område", ett område som utsatts av människor som bor där. Totalt röstade 34 procent av Mariehemsborna på Socialdemokraterna i riksdagsvalet och i kommunvalet röstade 24 procent på Vänsterpartiet.

Tragiskt nog har förmodligen runt 80 procent av de som nu fått sina bilar uppbrända röstat för den politik som skapar brottsligheten de nu själva drabbats av. Av oppositionspartierna har Moderaterna fått bara 11 procent av rösterna på Mariehem, Sverigedemokraterna 5 procent, Arbetarpartiet 4 procent och Kristdemokraterna 2 procent.

Enligt Leif GW Persson är bilbrännare rekryteringsgrund till framtida terrorism.

Under natten tvingades räddningstjänsten återvända till utsatta Mariehem. Detta beror sannolikt på att vrakdelarna haft så stor massa och volym samt varit så heta att bränderna tagit fart igen. För att undvika sådana bränder måste man spruta vatten på vrakdelarna under många timmar i sträck, vilket anses vara ett orimligt slöseri.

Polisen efterfrågar iakttagelser från medborgarna som kan sättas i samband med branden, och genomför en dörrknackning i närområdet.

 
LÄS MER
 

►Polisen ljög om våldtäkt på skola

►Demonstration för slöjor i Umeå

►Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt

►Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja

►Våldtäktsmannen på Grubbeskolan döms till vård

►Stort attentat i Umeå

►Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå

►Nya attentat i Umeå

►Polisen: Vädret får medborgarna att elda upp varandras bilar

►70 bilar har bränts upp i Umeå

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.