TROLLFABRIKEN
 

SVT spred falsk nyhet om misshandlad S-ledare

"Hot mot vår demokrati" Enligt SVT hotas vårt demokratiska system av att en Socialdemokratisk ledare misshandlats i sitt hem på natten av en okänd politisk motståndare full med hat. Men nu avslöjar Polisen att den våldsanklagade mannen inte är okänd, att händelsen inte var politisk, att den inte skedde i S-ledarens hem, och att den polisanmälde mannen själv kan ha blivit misshandlad.

Älvkarleby kommuns politiske ledare Marie Pettersson (S) påstods i helgen ha blivit misshandlad i sitt hem nattetid i något som liknar en politisk terrorattack.

Etablissemangets medier använder omväxlande beskrivningen "Kommunalrådet Marie Larsson" och "Kommunalrådet Marie Pettersson". På Facebook heter hon Pettersson på själva sidan men i URL:en till sidan står det Larsson. Sannolikt hette hon Larsson tidigare men heter numera Pettersson. Något SVT och DN missat:

"Kommunalråd överfallen i sitt hem – stod öga mot öga med hatet"

"Kommunalrådet i Älvkarleby, Marie Larsson (S) blev överfallen i sitt hem av en man med politiska motiv", påstod statligt beroende SVT i söndags.

Flera andra medier med lika låg trovärdighet var snabba med att hoppa på hat-tåget:

"Kommunalråd överfallen i sitt hem: Öga mot öga mot hatet", klipp-och-klistrade Expressen bara en timme senare.

"Kommunalrådet i Älvkarleby, Marie Larsson (S), blev överfallen och misshandlad i sitt hem på lördagskvällen av en man med politiska motiv", gissade DN.

Den allmänna tolkningen av nyheten bland vänsterdebattörer var att S-ledaren misshandlats i sitt hem på natten eller sent på kvällen av en okänd Sverigedemokrat. "Hat" brukar i Sverige vara en omskrivning för kritik mot regeringen, och Sverigedemokrater är ju som regel de mest kritiska.

"Klart hot mot vår demokrati", påstod Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

"Grunden till vårt demokratiska system är hotat när våra folkvalda politiker inte längre får känna sig trygga i sina hem", skrev Älvkarlebys kommundirektör Maria Wikström på kommunens hemsida.

En kommundirektör är en chefsbyråkrat som ofta i praktiken styr små eller mellanstora kommuner oavsett vilket parti kommuninvånarna röstar på. Detta om politikerna inte anser sig kompetenta att styra kommunen på riktigt. Enligt kommunens byråkratiska ledning ska angriparen ha varit okänd för Marie Pettersson.

Polisen dementerar den falska nyheten

Enligt Roger Pertini (M) som är ledamot i kommunstyrelsen kan misshandel av politiker i deras hem leda till ökat politikerförakt:

– Det är förkastligt, sånt ska inte ske och det spär på politikerföraktet, säger Pertini till SVT.

Men nu visar det sig att politikerföraktet kan komma att öka av en helt annan anledning. För att inte tala om journalistföraktet.

Under måndagsförmiddagen gick nämligen Polisen ut med att händelsen skett på en camping i Älvkarleby. Enligt Polisen ska en person ha blivit inbjuden till Marie Pettersson husvagn och sedan ska en diskussion ha slutat med en konflikt.

- Vi ser inga politiska motiv, säger Jonas Eronen som är Polisens presstalesperson.

- Vi har mottagit flera anmälningar från olika parter, som haft olika syner på saken. Det ska ha uppstått en diskussion i samband med att personen blev inbjuden. Vi har fått in en anmälan om ofredande och två anmälningar om misshandel, varav en är en motanmälan, säger Jonas Eronen.

- Motivet ska naturligtvis utredas. Men att det skulle finnas ett politiskt motiv är inte det första vi tänker på i just det här fallet. Vi har ganska goda uppgifter om vad som ligger bakom det här bråket, säger Tomas Eriksson som är lokalpolisområdeschef i Älvkarleby.

Enligt rykten på sociala medier ska händelsen främst rört sig om en konflikt mellan kommunalrådets sambo och en annan man på campingen.

2015 var det Socialdemokratiska kommunalrådet, då vid namn Larsson, i nyheterna på grund av privata skulder till Kronofogden på nästan 73 000 kronor. Totalt fanns minst 21 ärenden registrerade om henne hos Kronofogden. Minst fyra av hennes skulder hade gått så långt som till utmätning.

Vid en granskning 2002 hade även tre av tio kandidater på Miljöpartiets lista i Älvkarleby skulder hos Kronofogden.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.