SD FICK RÄTT
 

Gävle kommun håller på att krascha

"Välfärden är underfinansierad" Sedan migrationskrisen 2015 har Gävle kommuns utgifter rekordökat, samtidigt som vinsterna helt uteblivit. Nu går kommunen mot en krasch där välfärden måste börja avvecklas.

Enligt de styrande Socialdemokraterna håller den egna politiken på att krascha välfärden i Gävle kommun. Som huvudproblem lyfter man fram att Gävle kommun växer med ungefär 1 000 personer varje år, mycket på grund av "många nyanlända".

Problemet idag är alltså vad som igår sades vara lösningen.

Under regeringen Reinfeldt påstods att "vi tjänar på invandringen" och att massinvandring var lösningen på den "åldrande befolkningen". Nu har vi enligt en analys från finansdepartementet både problem med en åldrande befolkning och med en ökande befolkning med många barn.

Till skillnad från för några år sedan pekas alltså nu både massinvandring och barnafödande ut som ekonomiska problem, vid sidan av åldringarna.

Vi har alltså fått en situation i Sverige där större delen av befolkningen utmålas som problem.

Istället för befolkningsökning genom krig och flyktinginvandring sägs nu lösningen för kommunerna bestå i mer gratis pengar från staten. Enligt Finansdepartementet behövs 90 miljarder kronor inom sju år "för att klara av välfärden".

I veckan stod det klart att kommunerna kommer att få ytterligare två miljarder kronor i statsbidrag under 2020, alltså 15 procent av det påstådda årliga behovet.

- Alla vet att välfärden är underfinansierad i dag. Det är bara frågan om hur fort och i vilken utsträckning som vi i kommunerna kan bli kompenserade för det, säger Åsa Wiklund-Lång (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Gävle.

Fjällsjö Nyheter har redan innan flyktingkrisen 2015 drivit linjen att välfärden i Sverige är medvetet underfinansierad, och att lösningen inte alls är massinvandring eller nedskärningar. Den verkliga lösningen består i att ombalansera kommunernas, landstingens och statens inkomster efter respektive kontingents faktiska utgifter.

Idag är det så att staten har orättvist mycket inkomster, som ofta satsas på helt fel grupper och projekt. Medan t.ex landsting och kommuner har orättvist få inkomster, vilket tillsammans med djupt felaktiga politiska prioriteringar leder till en underfinansiering av välfärden.

Marcus Allard presenterar politiska alternativ till nedskärningar.

Att balansera systemen genom att omformatera förslagsvis inkomstsidan (eller ansvaret för utgiftssidan) är relativt lätta problem att lösa, men bara om det är rätt personer i ledningen. Man kan säga att bästa medicinen för Sverige just nu är testosteron.

De makthavare som passar bättre som professionella gråterskor vid begravningar, eller "varit naiva", "inte såg det komma", etc, dessa måste helt enkelt pensioneras.

 
LÄS MER
 

►Barn grät när man sköts ned i Gävle

►Barn anhållna för skottlossning

►Gävle-bloggaren var efterlyst för IS-terrorism

►Gävle kommun håller på att krascha

►EBO-debatten har nått Gävle

►Bilar bränns varje natt i Gävle

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.