CORONA-ANARKIN
 

Corona-anarki i Sverige

"Risken för att smittan sprids till Sverige är mycket låg" Förtroendet för Folkhälsomyndigheten i Sverige har kollapsat. Detta efter att myndighetens galna bedömningar motbevisats av verkligheten. Resultatet är att många kommuner nu tar besluten i egna händer.

Foto: Pixabay

Just nu vårdas 15 människor för Corona-viruset i Sverige.

Regeringen i Sverige har i jämförelse med andra länder en otroligt slapp attityd till spridningen av Coronavirus-epidemin. Det som skiljer Sveriges från andra länder är att regeringen här prioriterar att ekonomin inte ska drabbas. Beräkningen som gjorts är att ekonomin drabbas hårdare av att människor frivilligt stannar hemma från jobben, än att ett stort men begränsat antal blir svårt sjuka.

Hittills finns inte mycket som tyder på att detta är fel uträknat. Corona-viruset verkar vara en sådan sjukdom som smittar jättemånga, men bara dödar en liten andel av de smittade. I jämförelse är det mycket svårare att bli smittad av Ebola, som de flesta smittade dör av.

Denna sorts "balans" mellan smittsamhet och dödlighet gäller för anmärkningsvärt många virussjukdomar.

Kanske finns det också en karolineranda som kan spela in i förklaringen till att Sverige skiljer ut sig så mycket i förhållande till andra länder. Svenska folket tenderar att stå ut med mycket mer än många andra folk.

Nedskärningspolitik, sanslös myndighetskorruption och fasansfulla våldtäkter som i andra länder ofrånkomligen leder till kravaller och lynchningar tas ju också med ett större lugn i just Sverige.

Men till dessa faktorer måste vi addera att vi nu har en regeringen som är patt. S-regeringen har drillats i att så fort som de gör något förlorar de väljare. Gör de si går fler privatanställda till SD, och gör de så går fler offentliganställda till V.

Resultatet blir anarki. Varje myndighet och myndighetsliknande organisation ger nu sina egna rekommendationer.

"Vitt skilda signaler skapar oro i skolan", skriver Sveriges Radio i en rubrik.

- Tar man inte hänsyn till oron så fungerar inte det myndigheterna säger och jag tror att det är där man har hamnat vilket är jättetråkigt, säger Paula Hammerskog som är trygghetschef på skolkoncernen Academedia och har fått 600 mejl från upprörda föräldrar.

Det liknar hur eldningsförbuden hanterades under skogsbränderna sommaren 2018, och den för etablissemanget enormt komplicerade frågan om huruvida villaägare skulle få grilla kött på verandan. Vad var egentligen lagligt och inte?

Kommunens hemsida sa en sak, länsstyrelsens en annan, tidningarna en tredje, och sedan fanns MSB:s version av sanningen. Plus att brandkåren och Polisen hjälpte till med sina egna rekommendationer.

Journalister hetsade vänstermänniskor att börja ange sina grannar, om dessa tillagade kött utomhus. Polisen sa bestämt nej tack till den "hjälpen".

Garanterat har fler redan dött i Corona än av skogsbränder orsakade av grillat kött.

Enligt MSB:s chef Dan Eliasson är myndighetens jobb nu inte att bestämma vad som gäller, utan att se till att alla andra myndigheter informerar medborgarna om sin syn på saken, dagligen. I övrigt hänvisar Eliasson till Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndighetens förtroendekollaps

Folkhälsomyndigheten poängterar på sin hemsida att myndighetens bedömningar baserar sig på det dagliga läget. Med andra ord är deras bedömningar helt värdelösa, eftersom de inte tar med sjukdomens inkubationstid.

Vem som helst kunde redan i Januari räkna ut att viruset skulle ta sig till Sverige. Men inte Folkhälsomyndigheten. Den 16 Januari publicerade myndigheten följande bedömning på sin webbsida: "Folkhälsomyndigheten bedömer risken för att smittan sprids till Sverige som mycket låg."

"Det finns ännu inga säkra bevis för överföring från människa till människa."

- För att det ska bli stora utbrott krävs att viruset är bra på att sprida sig från människa till människa. Så verkar det inte vara i det här fallet, sade statsepidemiologen Anders Tegnell.

Idag säger Folkhälsomyndigheten precis tvärtom, att viruset bara sprider sig från människas till människa, och att det är en himla tur.

Det var förövrigt Tegnell som fick svenskarna att konsumera upp hälften av EU:s svininfluensavaccin. Till ingen nytta, om man jämför resultatet med det i övriga EU-länder.

Den 25 Februari har Folkhälsomyndigheten ändrat sig och skriver "Folkhälsomyndigheten bedömer nu att risken är hög", och sedan den 2 Mars att "Risken för att upptäcka nya fall i Sverige bedöms nu som mycket hög".

Galenskapsbedömningen om att "risken för att smittan sprids till Sverige är mycket låg" fick naturligtvis många människor att redan från början inse att Folkhälsomyndigheten inte går att lita på.

MSB:s ovilja att leda, och Folkhälsomyndighetens förtroendekollaps, har har lett till Corona-anarki i Sverige.

Myndighetens envisa uppmaning om att barn som besökt högriskområden måste gå i skolan och att skolplikten ska gälla nobbades givetvis av många kommuner i Sverige, som exempelvis Stockholm, Lidingö och Staffanstorp.

Efter påtryckningar från Skolverket har nu Folkhälsomyndigheten "förtydligat" sig. Vilket innebär att vad de "egentligen" menade, hela tiden, var att varje kommun själva får bestämma. Precis som dessa ju redan gjort.

Trots detta uppmanar Skolverket alla kommuner att sluta bestämma själva, och att istället följa Folkhälsomyndighetens ursprungliga påbud. Vilket alltså många skolor vägrar att göra.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.