CORONA-ANARKIN
 

Coronaviruset har nått Norrland

Smittskyddsläkaren går emot UD:s rekommendationer Det första fallet av Coronavirus har upptäckts i Norrland. Viruset upptäcktes inte på den första provtagningen så den drabbade mannen kan ha smittat fler personer. Smittskyddsläkaren i Gävleborg går nu emot regeringen och avråder länsbor från att resa till norra Italien.

Det första fallet av det fruktade coronaviruset har nu konstaterats i Norrland. Det handlar om en man i Gävleborg som följt regeringens rekommendationer om att det är okej att besöka norra Italien. Region Gävleborg höll klockan 18 en presskonferens om fallet.

- Nu är det viktigt att veta var i länet denna smittade finns, för oss andra. Har jag kanske varit i närheten? Kan jag ha blivit smittad eller är det vanlig förkylning? skriver en Gävlebo på SVT:s sajt.

Men infektionskliniken i Gävle vill inte berätta om var i länet personen befunnit sig.

Att S-regeringens kontroversiella agerande i frågan skapat Corona-anarki i Sverige bekräftas nu av händelserna i Region Gävleborg. Enligt SVT går smittskyddsläkaren i Gävleborg "emot UD:s rekommendationer och vädjar till länsborna" om att hålla sig borta från städer som spärrats av på grund av Corona-epidemin:

- Jag ska egentligen följa myndighets... UD-rekommendationen.

- Men jag tycker att de som bor i Gävleborg ska ta sig en rejäl funderare innan de kliver på planet eller bussen till Italien, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare i Gävleborg.

Personen som drabbats av Coronaviruset mår förhållandevis bra och har lagts in på infektionsavdelningen. Men efter att mannen insjuknat krävdes det två provtagningar för att upptäcka att han fått smittan. Vilket innebär att fler kan ha smittats under tiden mellan provtagningarna.

Antalet smittade i Sverige har nästan fördubblats idag, från 52 till 94 fall. Spridningen i Sverige är mycket större än i många andra jämförbara länder.

Exempelvis Tyskland har åtta gånger så stor befolkning som Sverige, men bara fem gånger så många smittade. Japan har tretton gånger så stor folkmängd, men bara fyra gånger så många smittade. USA har 32 gånger så många medborgare, men bara två gånger så många smittade.

Totalt i världen har drygt hälften av de som smittats tillfrisknat, medan omkring 4 procent har dött. Resten är fortfarande sjuka.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.