ISLAMISM
 

Gävle-bloggaren var efterlyst för IS-terrorism

Fick asyl efter bråk om "terroristiskt" skägg En tjetjensk blodsfejd mellan maktpersoner i Tjetjenien och en radikal islamist i Gävle resulterade i förra veckan i ett misstänkt mordförsök. Media mörkar kopplingar till regeringens islamistiska migrationspolitik.

Foto: Youtube (Genrebild)

Den regimkritiske Gävle-bloggaren var tidigare efterlyst av Interpol för påstådda IS-kopplingar, misstankar han senare friades från.

Under onsdagen förra veckan greps två tjetjener av svenska poliser i den av socialdemokratisk politik hårt utsatta stadsdelen Andersberg i Gävle. Dagen efter anhölls den ena tjetjenen för mordförsök.

I media målas en bild upp av att det rör sig om en "regimkritisk tjetjensk bloggare" som utsatts för mordförsök av Ryssland.

Idag skriver statligt beroende SVT i en rubrik: "Ryska häktad för medhjälp till mordförsök på tjetjensk regimkritiker i Gävle". Detta är den vanliga typ av desinformation som SVT alltid sprider i dylika sammanhang. Den häktade kvinnan är naturligtvis "tjetjen", inte "ryska".

Möjligen skulle man kunna skriva "ryssländare". I Ryssland finns nämligen den etniska distinktionen, mellan "ryss" och "ryssländare". Som den mellan "finne" och "finnländare". I Sverige föredrar man att spela dum: "Vem kan egentligen säga vem som är svensk?"

Än värre är att media mörkar vad mordförsöket egentligen handlar om. "Regimkritikern" är nämligen radikal islamist och anklagas av Tjetjenien för att ha krigat för Islamiska Staten.

De senaste åren har många radikala islamister från Tjetjenien mördats utomlands. Ofta har de en historia av terrorism, och många är kopplade till al-Qaida, IS eller liknande terrororganisationer. Uppdragsgivare tros i vissa prominenta fall ha varit Ryssland, men i de flesta fall Tjetjenien.

Att detta inte är samma sak visar mordet på Rysslands tidigare vice premiärministern Boris Nemtsov, vilket utfördes 2015 av ett gäng tjetjenska poliser. Mordet resulterade i en maktstrid mellan de i Västvärlden fruktade "hökarna" i FSB, och mer liberalt västligt sinnade säkerhetstjänster som är allierade med regimen i Tjetjenien. Under tiden förhandlingarna hölls var Rysslands president Putin under tio dagar mystiskt försvunnen.

Den tjetjenske Gävle-bloggaren har tidigare blivit nekad asyl i Polen, trots att resten av hans familj fick asyl där. Anledningen till att mannen blev nekad asyl är att myndigheterna i Polen anser att han på grund av sin utländska Saudi-inspirerade islamism är en fara för samhället.

Bloggarens bror är även han på flykt, och har dömts i Tyskland efter att ha delat en bild på Facebook som indirekt anses kunna stödja IS. Den typen av överkänsliga lagar finns nästan bara i Tyskland, och är en skandal i sig eftersom de i praktiken riktar sig lika mycket mot de som försöker sprida fakta om våldsbejakande islamism.

Sammantaget är anklagelserna mot Gävle-bloggaren tvetydiga. Han är radikal islamist, och stödjer möjligen islamistiska organisationer. Men samtidigt är bevisen svaga att han gjort något som enligt svensk lag är brottsligt.

Däremot står det helt klart att "regimkritikern" inte delar den borgerliga värdegrunden, och hade inte befunnit sig i Sverige om oppositionen styrt landet. Turkiet och Saudiarabien är exempel på islamistiska länder där det finns jättemycket plats för fler islamister med terrorkopplingar.

Flykten började med ett skäggbråk

På nätet finns mängder med artiklar som beskriver Gävle-bloggarens flykt från Tjetjenien, innan han plötsligt försvann från radern. Vad som då hände vet vi nu: han fick asyl i Sverige.

I Sverige har S-regeringen byggt upp ett stort våldskapital av islamister med terrorkopplingar, som sökt skydd från polisen i länder som Sverige, och tidigare USA, ansträngt sig för att göra sig ovän med.

I Gävle finns enligt Stiftelsen Doku ett tjetjenskt "kriminellt islamistiskt nätverk", med kopplingar till al-Qaida. Förra året grep SÄPO en tjetjensk imam i Gävle, som har kopplingar till Gävles moské och dess ledare, som också tillfångatogs av SÄPO.

Gripandena var del av en kampanj som syftade till att få en rad utländska islamistiska imamer utvisade, men detta misslyckades. Imamerna uppmanar sina följare att klanrösta på Socialdemokraterna, och Socialdemokraterna stoppade utvisningarna.

Enligt uppgifter i utländska tidningar började Gävle-bloggarens tid som mordhotad flykting med något så osvenskt som ett bråk om ett skägg. Bloggaren gillar nämligen den typen av vildvuxna skägg som Usama bin Ladin och många andra sunni-terrorister har. Medan ledningen i Tjetjenien gillar skägg som ser mer moderna ut.

Skäggbråket mellan Gävle-bloggaren och en släkting till Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov hade alltså en politisk dimension vi är ovana med i Sverige.

Konflikten kan numerna beskrivas som en blodsfejd.

 
LÄS MER
 

►Barn grät när man sköts ned i Gävle

►Barn anhållna för skottlossning

►Gävle-bloggaren var efterlyst för IS-terrorism

►Gävle kommun håller på att krascha

►EBO-debatten har nått Gävle

►Bilar bränns varje natt i Gävle

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.