CORONA-ANARKIN
 

Corona-anarki i Umeå

50 000 kan dö i Sverige Imorgon börjar Umeå kommun med betald karantän till kommunanställda som har besökt Coronasmittade områden. Beslutet går emot regeringens politik, men kan ses som nödvändigt utifrån varningen från Umeå Universitet om att 50 000 svenskar kan komma att dö i Coronaepidemin.

Umeå kommun har ikväll meddelat att elever, förskolebarn och skolpersonal som nyligen besökt Coronasmittade städer ska stanna hemma från skolan under minst två dagar. Under tiden kommer smittspridningen att utvärderas och karantänen kan komma att förlängas till fler dagar.

Karantänen som Umeå kommun har beslutat om är varken tvingande eller det som i debatten kallats frivillig. Kommunen uppmanar potentiella offer för smittan att stanna hemma, och betalar lön för tiden i karantän.

Foto: Pixabay

Idag sattes 16 miljoner italienare i karantän pga Coronaviruset.

Beslutet går emot Folkhälsomyndighetens uppmaningar om att smittan sprids mer om folk stannar hemma, och är alltså en del i den Corona-anarki som drabbat Sverige efter att statsepidemiologen vid Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell, återkommande haft fel i sina spådomar om smittans spridning.

Det började i Januari då Tegnell och Folkhälsomyndigheten inte trodde att Cornaviruset skulle sprida sig från människa till människa. Sedan sades att risken att Coronaviruset sprider sig till Sverige är mycket låg.

Under hela tiden har Folkhälsomyndigheten in i det längsta vägrat att vidta åtgärder som hade kunnat stoppa eller fördröja smittspridningen. Bland annat vägrade man att stänga ned flyg från Wuhan i Kina, och från Europas mest Coronadrabbade område norra Italien.

- Vår allmänna inställning är att inskränkning av resande inte är det första verktyg man vill ta till i den här epidemin. Och det är ju väldigt mycket relaterat till WHO som väldigt tydligt säger att man ska undvika reserestriktioner, säger Anders Tegnell.

Detta säger Anders Tegnell idag, då det står klart för i princip alla andra människor på hela Jorden att inskränkning av resande är det första verktyget som ska tas till för att hindra viruset från att sprida sig mellan olika regioner.

Idag har exempelvis en fjärdedel av Italiens befolkning, 16 miljoner människor, satts i karantän och fått reseförbud. Män med maskingevär bevakar avspärrningarna.

- Det ska inte vara någon rörelse in eller ut i de här områdena, eller inom dem, förutom för arbetsrelaterade orsaker, nödsituationer eller hälsoskäl, säger Italiens premiärminister Giuseppe Conte.

Det är Folkhälsomyndigheten som är ansvarig för att fatta liknande beslut i Sverige, men Anders Tegnell har hela tiden agerat tvärtemot vad myndigheter i många andra länder gjort.

Andra vänsterpersoner har en än mildare syn på smittspridningen till Sverige. Exempelvis i Luleå kommun hyllar en av vänsterns Myndighetsaktivister Coronasmittan:

"Jag tycker att coronaviruset är bra och effektivt... det enda som lyckats med att flytta medias fokus från SD" skriver den biträdande skolchefen.

Även vänsterkomikern Özz Nûjen tycker att det är bra att Coronaviruset nu sprider sig i Sverige. Detta eftersom svenskarnas påstådda "rasism" då riktas mot asiater istället för mot muslimer.

Islamvännen Özz Nûjen är mest känd i Sverige för att den muslimske Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov sagt i förhör att han betalades svart för att renovera två sommarhus på Gotland som ägs av Nûjen och hans familj.

I just Umeå är man dock mer resonabla. Fredrik Elgh som är professor i virologi vid Umeå Universitet är en av få experter som talat klarspråk utåt till medborgarna. Enligt honom bör Sverige förbereda sig på ett potentiellt skräckscenario med 50 000 döda.

Detta skulle kunna vara resultatet av att minst hälften av alla medborgare i Sverige smittas av viruset.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.