CORONA-ANARKIN
 

Corona-anarki i Sverige

Fler smittade per invånare än i Kina Sverige har idag gått om Kina och har nu fler Coronasjuka per invånare. Sverige är det nionde mest drabbade landet i världen och ökningen av Coronasmittade är procentuellt sett högre än i Italien, där problemen är som störst. Men till skillnad från andra länder görs väldigt lite i Sverige för att hindra smittan från att sprida sig.

Idag rasade börsen i Sverige med över 11 procent. Det betyder att 2 400 miljarder kronor bara försvann. Som jämförelse är Sveriges statsskuld på ca 1 000 miljarder kronor.

Dagens ras är det värsta i modern tid. Sedan den 20 Februari har börsen kraschat 30 procent, och många tror på fortsatt nedgång.

Foto: Pixabay/Fjällsjö Nyheter

Sverige har gått om Kina och har nu fler Coronasjuka per invånare.

Till stor del beror börsraset på regeringens usla hantering av Coronaviruset. Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell har drivit en alldeles för vek strategi mot viruset, och blivit påhejad av Bagdad-Bob-liknande vänsterfilurer som Agnes Wold.

Enligt statsepidemiologen Anders Tegnell skulle kulmen på Sveriges coronaepidemi ha kommit i lördags. På söndagen ändrade han sig och sa att kulmen skulle komma på måndagen eller tisdagen. Men antalet sjuka har fortsatt att öka exponentiellt. Idag ökade antalet sjuka med 187 personer, från 500 till 687 fall.

Inför sportlovet sa Anders Tegnell att "det är förnuftigt att människor inte avstår från att resa":

- När det gäller den här typen av resor finns det absolut ingen anledning att bekymra sig för Coronaviruset. I exempelvis Alperna och Sydeuropa finns det ingen spridning över huvudtaget, sade Anders Tegnell den 8 Februari.

Nu visar det sig att alla smittade i Norrland har följt Folkhälsomyndighetens råd och semestrat i norra Italien. Redan i början av Februari hade två kinesiska turister och en italienare som åkt hem från Wuhan testats positivt för Coronaviruset.

Sedan hävdade Folkhälsomyndigheten att "Risken att smittan sprids till Sverige är mycket låg."

I stort sett allt Folkhälsomyndigheten gått ut med har varit felaktigt. Det började med den inbillade tron att Coronaviruset inte skulle smitta mellan människor, och har fortsatt hela tiden i samma enfaldiga anda.

Det senaste virriga utspelet från Tegnell är att om människor med IT-jobb börjar jobba från hemmen så drabbas andra yrkeskategorier mer, relativt sett, vilket är orättvist.

De många vansinniga förutsägelserna och ologiska råden har lett till att många nu tror att myndigheten vill ha en snabb smittspridning i Sverige för att den ekonomiska krisen ska gå över snabbt.

Coronaviruset är en höger-vänster-fråga

Förra året hördes ofta "inför Vänsterpolitik för att stoppa Klimathotet", och högern anklagades för motvilja och passivitet. Nu låter det istället "inför högerpolitik för att stoppa Coronaviruset", och det är vänsterregeringen som är motsträvig.

Om lösningen på Coronaepidemin är att exempelvis stänga gränsen och satsa på självhushållning vill inte vänstern vara med. Den extrem-globalistiska agendan verkar vara den enda logiska förklaringen till att S-regeringen vägrar vidta skyddande åtgärder som andra länder, t.ex Danmark, redan infört.

Granskar vi de hårda tagens historia ser vi att de första karantänerna i EU infördes av de lokala guvernörerna i norra Italien. Norra Italien är hem för Ligan, tidigare kallad Liga Nord, och är ett av Europas mest högerradikala områden. En stor del av befolkningen är anti-EU och vill även ha självständighet från Rom och södra Italien.

Därför var det logiskt att det var Ligans partiledare Matteo Salvini som blev den som satte sitt namn bakom den tuffa Coronapolitiken i Italien.

Vilket är ironiskt, eftersom det framförallt är socialdemokrater som dödas av Coronaviruset i Italien. Socialdemokratiska Partito Democratico (PD), före detta kommunistpartiet, sitter i Italiens regering och är det parti som kommer att förlora mest i valen på att många pensionärer dör.

Troligen är det likadant i Sverige. Det är de socialdemokratiska pensionärerna, de trognaste av de trogna sossarna, som kommer att duka under först i Coronasmittan. Att viruset främst drabbar storstäder som Stockholm, Malmö och Göteborg bara förstärker den analysen.

Ändå är det de borgerliga högerpartierna som försöker att rädda livet på pensionärerna, genom att införa regler som minskar Coronakaoset genom att förlänga epidemin i tid så att fler kan få hjälp av sjukvården. Medan Socialdemokraternas strategi är i praktiken att prioritera ekonomin, genom att skapa en dödligare men i tid kortvarigare Coronakrasch.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.