EXTREMA SVT
 

SVT ska ändra Sveriges lagar

Vägrar acceptera Högsta domstolens beslut Sveriges Television ska använda delar av sina över 8 miljarder skattekronor om året till att ändra Sveriges lagar. Orsaken är att de statligt beroende journalisterna vill kunna trakassera oppositionen effektivare.

I förrgår bestämde Högsta domstolen att SVT och andra medier inte får stjäla privatpersoners filmer och använda dem utan avtal med upphovsrättshavaren. Detta efter att vänsterjournalister på SVT hamnat i konflikt med den tidigare Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth.

SVT har vägrat att ersätta Ekeroth för hans filmmaterial, och har försökt att driva honom i konkurs genom en kostsam rättsprocess. I och med Högsta domstolens beslut kommer dock alla rättegångskostnader att betalas av bidragsberoende SVT.

Domslutet har gjort SVT:s nyhetschef Anne Lagercrantz upprörd. Nu lovar hon att SVT ska ändra Svea Rikes lag, i trots mot Högsta domstolens beslut:

- Beslutet är bekymmersamt för hela mediebranschen. SVT kommer nu att arbeta för en lagändring.

- Det är eländigt. SVT kommer därför nu, gärna i samarbete med mediebranschen, arbeta för att få till stånd en lagändring och för att frågan ges högsta prioritet.

Glöm Coronavirusepidemin. Nu ska alltså politikerna hetsas till att ge SVT:s vendetta mot Kent Ekeroth "högsta prioritet".

Att SVT-journalisterna beter sig direkt odemokratiskt bekymrar dem såklart inte det minsta. De är inte tillräckligt intelligenta för att förstå det demokratiska övertrampet, och anser ändå att demokrati bara är en rad godtyckliga vänsteråsikter som regelbundet ändras så att de med tiden blir allt mer extrema.

SVT:s vendetta mot Sverigedemokraterna har förblindat journalisterna så till den grad att de inte ens förstår varför Högsta domstolen dömt till Kent Ekeroths fördel, trots att det sitter SD-hatare i HD.

Anledningen är naturligtvis att domstolen vill skydda politiker från de andra partierna. Skulle det bli lagligt att förfölja politiker med deras egna hemmagjorda filmer skulle oppositionen kunna publicera sitt eget komprometterande material.

Tvärtemot SVT:s krav är trenden i Europa att nya lagar stiftas för att göra det svårare att på det här sättet "granska" makthavare.

Tillhör bokstavligen mediaadeln

Anne Lagercrantz som driver vendettan mot Ekeroth och som uppmanar "hela mediebranschen" att hjälpa henne att ändra Sveriges lagar tillhör Sveriges mediaadel. Hon har tidigare varit chef för Bonniers TV4-nyheterna och utsågs 2011 till chef och ansvarig utgivare för Sveriges Radios Ekoredaktion.

Lagercrantz har fått sitt namn av sin make, journalisten och författaren David Lagercrantz, som i sin tur fått sitt namn av Annes svärfar Olof Lagercrantz som under 15 års tid var chefredaktör på Bonniers Dages Nyheter (DN).

"Som chefredaktör för Dagens Nyheter åren 1960–1975 med huvudansvar för kulturen kom han att ha en nyckelroll i den radikalisering av det svenska kulturlivet som skedde under denna tid" skriver Wikipedia.

Ja, "radikalisering av det svenska kulturlivet", vem hade kunnat tro något sådant?

Olof Lagercrantz var son till bankdirektören Carl Lagercrantz, vars barnbarn Vänsterpartisten Johan Lönnroth propagerar för att det är omöjligt att förstatliga banker. Bankdirektören Carl Lagercrantz farfar Gustaf Lagercrantz porträtt hänger allra först bland raden av finansministrar på Regeringskansliet Rosenbad, och dennes far kronofogden Carl Lagercrantz var huvudman för den adliga ätten nr 1011 Lagercrantz samt riksdagsman i Ståndsriksdagen.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.