CORONA-ANARKIN
 

Smittskyddsläkaren: Det är jättebra om alla unga smittas av Coronaviruset

"Vårt mål är immunitet" I Norrbotten vill myndigheterna att alla unga och friska medborgare smittas med Coronaviruset. "Målsättningen är nu att skapa en flockimmunitet i Norrbotten", skriver SVT.

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt i Region Norrbotten går nu ut och säger öppet det många kritiker hävdar är den svenska Folkhälsomyndighetens hemliga plan: Friska människor ska smittas med Coronaviruset så att en så kallad "flockimmunitet" uppstår.

Folkhälsomyndigheten och statsepidemiologen Anders Tegnell har de senaste månaderna fått utstå hård kritik, eftersom många uppfattat att Sveriges strategi mot Coronaviruset direkt motverkar sitt påstådda syfte. Galna profetior om att viruset aldrig skulle nå Sverige har blandats med uppenbara falsarier som att toppen är nådd eller att symtomfria personer inte kan bära och föra smittan vidare.

Tidigare idag sade statsepidemiologen Anders Tegnell exempelvis att "Vår dödsstatistik kommer vara högre och bättre än något annat land". Något som dock förhoppningsvis var ett syftningsfel.

Men kritiker har ändå länge hävdat att Folkhälsomyndigheten med sina på ytan virriga uttalanden inte alls försöker att skydda befolkningen mot viruset, utan tvärtom försöker få flertalet svenskar sjuka.

Efter klargörandet från smittskyddsläkaren i Region Norrbotten verkar kritikerna nu ha fått rätt:

"De gamla och sköra ska skyddas så mycket det bara går, men det är precis tvärtom med de unga som inte påverkas lika mycket av Coronaviruset, enligt smittskyddsläkaren" skriver SVT idag på sin sajt.

Unga människor i Sverige ska alltså skyddas så lite som möjligt, så att de smittas av viruset. Och norrbottningar tål att höra sanningen, enligt Region Norrbotten.

- Det vore jättebra om yngre människor hyfsat snabbt, men i lugn och ro, gick igenom den här infektionen och blev immuna, säger smittskyddsläkaren i Norrbotten Anders Nystedt.

- Nästan alla norrbottningar, eller i varje fall en stor del av norrbottningarna, kommer att behöva gå igenom den här infektionen innan den om några år blir en vanlig ”bonnaförkylning” som inte påverkar oss så mycket.

Svenska statens plan verkar alltså i princip vara att alla unga och friska människor i Sverige ska smittas av Coronaviruset Covid-19, bli immuna mot smittan, och att smittan sedan inte ska kunna spridas i Sverige eftersom de gamla och sjuka som inte är immuna mot viruset inte är så många och mest umgås med friska människor med immunitet mot viruset.

Möjliga brister i planen är att immunitet kanske inte uppstår, eller kanske varar en för kort tid för att strategin ska fungera. Dessutom finns alltid en risk att viruset muterar och på så sätt kan runda immuniteten.

Sist men inte minst finns en teoretisk möjlighet att personer med upplevd immunitet ändå kan föra smittan vidare.

Spanska sjukans andra våg dödade mångdubbelt fler

I fallet med den så kallade Spanska sjukan drabbade viruset först mestadels gamla och sjuka. Men efter ett uppehåll på några månader kom viruset tillbaka i en muterad form.

De som tidigare hade smittats var nu immuna mot sjukan, men det nya muterade viruset drabbade särskilt relativt unga och friska människor mycket hårt. Eftersom viruset muterats och blivit kraftfullare dog många fler människor i den andra vågen.

Översatt till dagens situation kan detta innebära att om så många som möjligt av i övrigt friska svenskar blir smittade av Coronaviruset, kan dessa sedan komma att bli immuna mot en framtida ännu dödligare muterad variant av viruset. Medan länder som skyddat en större del av sina medborgare mot smittan kan komma att drabbas hårdare när den andra dödligare smittvågan kommer.

Vad som egentligen är planen i Sverige är svårt att veta, eftersom staten inte verkar ha förtroende för att svenskarna tål att höra sanningen utan att få panik. Detta är på sätt och vis lite förvånande, eftersom svenskar i många liknande frågor uppvisar en karolineranda och verkar vara beredda att marschera rakt in i döden utan att klaga.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.