CORONA-ANARKIN
 

Coronakrisen förändrar samhället med raketfart

Demokrati kallas snart populism Världens rikaste man Jeff Bezos har tjänat 350 miljarder under coronakrisen, världshistoriens snabbaste ökning. Samtidigt har 26,5 miljoner landsmän blivit arbetslösa. Många av dessa kommer att bli ersatta av AI.

Världens rikaste man, Amazon-grundaren Jeff Bezos, har tjänat 350 miljarder kronor under coronakrisen. Bezos blev för några år sedan första människa att äga över 1 000 miljarder kronor, och 2013 köpte han den politiskt viktiga agendasättande tidningen The Washington Post för 2,5 miljarder kronor kontant.

Coronakrisen gör inte bara rika rikare, och fattiga fattigare. Den gör dessutom de fattiga arbetslösa.

Sedan börskraschen förra månaden har dollar-miljardärer i USA ökat sin totala förmögenhet med nästan 3 000 miljarder kronor. Samtidigt har 26,5 miljoner människor anmält sig som arbetslösa.

Omfördelat hade detta kunnat ge varje arbetslös person omkring 100 000 kronor i ersättning.

Vad som händer strukturellt på arbetsmarknaden är framförallt två saker: Gamla branscher, som exempelvis bilindustrin, kommer att gå sämre vilket kommer att koncentrera ägandet via uppköp. Medan nya branscher, som exempelvis handel på nätet, kommer att gå bättre och leda utvecklingen mot att ersätta arbetare med robotar och tjänstepersoner med AI.

Coronaviruset kommer alltså att kraftigt stimulera teknik som ersätter arbetskraft, som exempelvis automatiserade kassörer, självkörande bilar, robotar och automatiserade system.

Resultatet blir rikare och färre ägare, och fler och fattigare arbetslösa. Ekonomins utveckling mot ökad automatisering kommer dessutom att slå undan benen för den nuvarande migrationspolitiken, där lågkvalificerad arbetskraft, i princip konsumenter, importeras till högteknologiska länder som Sverige.

Politiker kommer att sträva emot, men kommer inte att kunna hejda den accellererande regionala skiktningen mellan högbegåvade och lågbegåvade.

Samhällen som det i Sverige där befolkningen medvetet ökat klassklyftorna genom massinvandring, kommer per automatik att få en överklass som kämpar för en samhällsmodell liknande den i Indien, där mycket stora biologiska och ekonomiska skillnader bland befolkningen cementerats.

Samtidigt kommer teknokraterna, tjänstemannaklassen, i Burnhams anda att se upp till Kina som föredöme. Medan de demokratiska krafterna i samhället alltmer kommer att likställas med populism.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.