CORONA-ANARKIN
 

Elon Musk coronatipsar om spelet Deus Ex

"Liknar handlingen i Deus Ex" Presidentrådgivaren och IT-miljardären Elon Musk tipsar på Twitter om datorspelet Deus Ex, som handlar om hur en rik filantrop skapar en global virusepidemi. Elon Musk skriver att friheten är hotad.

Bild: Twitter/Faksimil

Coronaviruset kan komma att användas av mörka krafter.

Det är sedan tidigare känt att Deus Ex är Elon Musks favoritspel. Nu har han bytt sin avatar på Twitter till huvudpersonen i spelet, FN-agenten JC Denton.

Elon Musk har tidigare liknat handlingen i spelet Deus Ex med coronavirusepidemin:

Till saken hör att Elon Musk tillhör de högerkrafter i USA som kritiserat coronapolitiken utifrån tanken att den är fascistisk och kan vara början på en totalitär regim. Exempel på sådana statliga övergrepp är när Polisen tvingar folk att vara inomhus och bryter sig in hos människor som de misstänker har fest.

På Twitter skriver Musk idag om att friheten är hotad:

Elon Musk och Peter Thiel är de IT-miljardärer som står närmast president Donald Trump, som själv sagt att Coronaviruset kan ha skapats i ett laboratorium.

Spelet Deus Ex, som har personkopplingar till både Doom och Wing Commander, handlar om hur företagsledaren och "filantropen" Bob Page släpper ut ett artificiellt skapat virus i världen som en form av befolkningskontroll. Upplägget liknar dagens konspirationsteorier mot exempelvis Bill Gates.

Vad som är speciellt med spelet är att det blandar den typen av vilda teorier med "förbjuden fakta" som media regelmässigt mörkar, som exempelvis information om Trilaterala kommissionen och liknande så kallade "öppna konspirationer".

Som spelare i Deus Ex tar man rollen som JC Denton, en agent för den påhittade FN-organisationen UNATCO. Uppdraget är att kämpa mot "terroristerna", som i sin tur vill hjälpa vanligt folk mot den onde filantropen Bob Page.

Under spelets gång är det meningen att spelaren gradvis ska upptäcka hur världen verkligen fungerar, bakom medias falska nyheter.

Huvudpersonen JC Denton liknar Elon Musk till utseendet.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.