CORONA-ANARKIN
 

Kommunernas coronamörkläggning avslöjad

"De försöker omkullkasta demokratin" Kommuner försöker "omkullkasta demokratin" genom att "konspirera med varandra" i syfte att "mörklägga" spridningen av Coronaviruset. Om rättvisan fungerar i Sverige kan nu kommunala chefer komma att dömas till fängelse.

Runt om i landet larmar läkare, sjuksköterskor, skyddsombud, fackliga företrädare och andra anställda om att det saknas skyddsutrustning för att hantera Coronaviruset, bland annat inom äldrevården där den till antalet största riskgruppen finns.

Istället för att lägga tid på att ordna fram skyddsutrustning till de anställda och till pensionärerna har många kommuner tillsammans med regionledningen lagt tiden på att samordna en mörkläggning. Det visar en granskning som Eskilstuna-Kuriren gjort:

"Så planerade cheferna mörkläggningen – vi har mejlen", skriver Eskilstuna-Kuriren.

"Kommunerna har haft möten på toppnivå där regiondirektören, kommundirektörerna och kommunikationscheferna snabbt tagit fram en strategi för mörkläggning."

"Flera kommuner har tillsammans med Region Sörmland medvetet försvårat för media att ta del av uppgifterna genom att konspirera med varandra."

De dumma cheferna på kommunen trodde att de var smarta när de ljög ihop en historia om att smittspridningens omfattning är både okänd och sekretessbelagd. Men när alla cheferna på en rad olika kommuner kom med exakt samma formuleringar kraschade strategin.

"Att inte veta hur omfattade en samhällsfarlig sjukdom som covid-19 är i en verksamhet som ansvarig borde betraktas som tjänstefel. Att dessutom aktivt undanhålla uppgiften trots att man rutinmässigt både sammanställer den och rapporterar den vidare är ett brott mot offentlighetsprincipen", skriver Eskilstuna-Kuriren.

Beteendet är typiskt för det nya Sverige. Politiker och tjänstemän tycker att folket är för dumma för att få veta sanningen. Så arbetstid läggs på att ljuga och luras, så vanligt folk ska slippa oroa sig över hur dåligt landet fungerar.

- Det är rent av hårresande. Här har personen gjort sig skyldig till ett lagbrott eftersom man åsidosatt offentlighetsprincipen.

- Jag hoppas att detta polisanmäls och att justitieombudsmannen tittar på det här, säger Jeanette Gustafsdotter som är medierättsjurist och tidigare vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna.

- Om åklagaren har tillräckligt mycket bevis och det leder till åtal kan tjänstemän dömas till böter eller fängelse i högst två år, oavsett om man har gjort det uppsåtligen eller av oaktsamhet.

I vissa fall har kommuner till och med låtit bli att rapportera in antalet smittade till Socialstyrelsen, vilket innebär att kommunernas anställda prioriterats bort när skyddsutrustning fördelats över landet.

Förutom att mörkläggningen kan ha dödat oskyldiga människor har den en negativ påverkan på det demokratiska samhället.

- De försöker påverka demokratin genom att omkullkasta den. Vi ska också komma ihåg att straffet är högre för att låta bli att lämna ut en uppgift än att lämna ut en sekretessbelagd handling på fel sätt, säger rättsexperten Jeanette Gustafsdotter.

När kommuncheferna konfronterats med uppgifterna har de fortsatt att ljuga, trots att deras mejlkonversationer med varandra nu offentliggjorts.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.