CORONA-ANARKIN
 

42 procent tror på massutvandring från städer

Storstäderna måste byggas om En stor del av befolkningen i USA tror att Coronaviruset kommer att få många att flytta ut från storstäderna. New Yorks guvernör säger att livet i New York aldrig kommer att bli normalt igen.

Enligt en ny undersökning tror 42 procent av USA:s väljare att Coronaviruset kommer att leda till att många människor kommer att flytta ut från storstäderna.

Någon större skillnad i åsikter mellan stadsbor och landsbygdsbor hittades inte i undersökningen. Däremot var konservativa väljare och mycket liberala väljare mer benägna att tro på massflykt från städerna, medan mittenväljare var mindre benägna att tro det.

Under coronavirusepidemin har det varit tydligt att storstäderna drabbas mest, och landsbygden minst. Men människorna i storstäder lider inte bara mer av den direkta sjukdomen, utan också för att de isoleras hårdare av myndigheterna. Exempelvis förbjuds många stadsbor att gå ut, om det inte är för att köpa mat.

På Manhattan i New York bor det över 25 000 invånare per kvadratkilometer, vilket kan jämföras med 600 invånare per kvadratkilometer i en typisk amerikansk stad. Problemen många stadsbor upplever i USA under coronaepidemin handlar i första hand om att befolkningstätheten gör att de tvingas leva isolerade i små lägenheter.

När tidningen Forbes listar vilka städer som är bäst och sämst att bli inlåsta i hamnar Scottsdale i Arizona högst upp på listan, medan Newark i New Jersey hamnar längst ned.

Precis som i Sverige där Stockholm drabbats otroligt mycket värre än resten av landet, har New York drabbats mycket hårdare än resten av USA. Enligt New York Times har över 26 000 New York-bor dött av Coronaviruset, vilket är en tredjedel av alla som dött i USA och en tiondel av den totala dödssiffran i hela världen.

Enligt New Yorks guvernör Andrew Cuomo kommer Eric Schmidt, tidigare ordföranden i Googles moderbolag Alphabet, att leda en 15-ledamotskommission för att tänka ut en ny sorts stadsplanering i New York, som bättre ska klara virusepidemier och karantänpolitik.

- Jag tror inte att vi kommer att kunna återgå till det normala. Jag tror att vi kommer kommer att få ett nytt normalt, säger guvernören Coumo.

Enligt tester som gjorts i delstaten New York har 12 percent av invånarna nu fått antikroppar mot Covid-19, vilket kan jämföras med 20 procent av befolkningen i staden New York.

Skillnaden mellan olika grupper är dock mycket stor. Av vita är det bara 7 procent som fått antikroppar, och bland asiater bara 11 procent. Medan 17 procent av alla svarta har antikroppar, och hela 25 procent av alla med spanskt och latinamerikanskt påbrå.

Enligt guvernören Coumo är de flesta som smittats i staden New York från olika minoriteter, där svarta och latinos står för hälften av fallen.

 
NATIONERNAS EU
 

Val till EU EU-valet handlar i år om vänsterextremism eller demokrati.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.