MODERATERNAS VALFILM
 

70 bilar har bränts upp i Umeå

SVT kallade Moderaternas film "ett aprilskämt" Moderaternas valfilm under kommunalvalet 2018 i Umeå kritiserades hårt av statliga SVT. Men i år kan det lätt konstateras att Moderaternas politiska budskap i valet var rätt, och SVT:s var fel.

På Ersboda i allt mer våldsdrabbade Umeå började veckan med flera höga smällar följt av att en mängd billarm utlöstes. Denna gång var det ett tiotal bilar som tänts på och snart blivit helt utbrunna.

"En kvinna som är på väg ut till sin bil vet ännu inte vad som skett innan hon är framme vid parkeringen. Det blir en chock. Hon faller ner på knä när hon insett att hennes bil är totalt utbrunnen", skriver statligt beroende SVT.

Samma SVT som kampanjade mot Moderaterna i Umeås kommunalval 2018, när Moderaterna som del av sin valkampanj lovade att bekämpa just den här typen av ökande brottslighet i Umeå.

Moderaterna förlorade valet, och Socialdemokraterna vann, med SVT:s hjälp. Men vårens händelser har gett Moderaterna rätt mot SVT.

"Våldsbrott, utpressning, bilbränder, bilstölder och knarkhandel. Ungdomar som rekryteras av äldre brottslingar till kriminalitet. Ökad risk för religiös radikalisering. Detta sker i vårt Umeå utvecklingen har gått snabbt", varnade Moderaterna för i sin valfilm.

Socialdemokratiska SVT valde att bemöta Moderaternas valfilm med flera artiklar, varav den första hade rubriken "Moderaterna utmålar Umeå som problemstad: ”Skrämmer upp folk”". I sin artikel förlöjligade SVT Moderaternas valbudskap: "lite Galenskaparna-vibb", "Borde sparat den här till 1:a april".

Nu visar det sig att bara i vår har ett 70-tal bilar bränts upp i Umeå. Vilket är nytt rekord.

Det största attentatet i år skedde på Mariehem, där utan förvarning ett 50-tal bilar attackerades och förstördes med eld. Senare attackerades även bilar på Tunnelbacken invid Ålidhem, och på Ersboda där en hund brändes upp levande i en av bilarna.

Polisen i Umeå misstänker att kriminella använder bilbränderna som en medveten strategi. Teorin avfärdas dock av poliser i södra Sverige. På klassiskt vänstermanér sprider dessa desinformation om att vädret får folk att bränna upp andras bilar.

Moderaterna fick rätt mot SVT

Bilbränderna är dock inte den enda grova brottsligheten som ökat i Umeå. Moderaterna har fått rätt på alla punkter.

Nu i vår dömdes en utländsk pojke för flera brott mot barn, bland annat för att ha våldtagit en högstadieflicka på Grubbeskolan i Umeå. Samhället gjorde sitt bästa för att mörka all information om händelsen, och Polisen ljög och sa "ingen skada skedd".

Även den växande islamismen i Umeå har skapat rubriker. Ledaren för Umeås organiserade muslimer tillfångatogs efter valet av SÄPO, och gammelkommunister demonstrerade nyligen tillsammans med Moderaterna mot vänsterextrema islamistiska Miljöpartister som hyllade sharialagarna på torget i Umeå.

I Umeå finns sedan flera år tillbaka en bitter konflikt mellan just gammelkommunister och islamister. Bland annat har IS-terrorister mördat kommunistledarens styvdotter.

Och Sveriges mest kände marxist, Umeåsonen Malcolm Kyeyune, deltar sedan nu i vår i tankesmedjan Oikos, vilken står nära islamkritiska Sverigedemokraterna.

Sedan valet 2018 är Miljöpartiet i Umeå islamistiskt, och samarbetar öppet med terroranklagade moskéer.

Miljöpartiet Umeå styrdes länge av sekulära invandrare, men efter en odemokratisk kupp som utfördes av bland andra Sveriges demokratiminister Amanda Lind byttes invandrarmännen ut mot feministiska islamister från Muslimska brödraskapet.

 
LÄS MER
 

►Polisen ljög om våldtäkt på skola

►Demonstration för slöjor i Umeå

►Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt

►Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja

►Våldtäktsmannen på Grubbeskolan döms till vård

►Stort attentat i Umeå

►Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå

►Nya attentat i Umeå

►Polisen: Vädret får medborgarna att elda upp varandras bilar

►70 bilar har bränts upp i Umeå

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.