EXTREMA SVT
 

Polisen svarar vänsterextrem SVT-journalist

"Vi är nöjda med vårt arbete" Trots att SVT i flera artiklar hävdar motsatsen är mötesfriheten skyddad av grundlagen. Därför är det olagligt för Polisen att upplösa fredliga manifestationer, förklarar Polisen för en hetsande SVT-journalist.

I helgen hölls en icke tillståndsgiven manifestation i Härnösand, för att protestera mot mordet på skolbarnet Tommie som brutalt mördades när han försökte stoppa en våldtäkt.

Eftersom den mördade pojken är Sverigevän och den misstänkte mördaren är en utländsk multikriminell man från Sudan var det förväntat att socialdemokratiska SVT antingen skulle mörka händelsen eller publicera falska nyheter om den. Man valde det senare, och kallade i en artikel mordet för "en misshandel".

Helgens minnesmanifestation gick lugnt tillväga, och manifestationer är inte olagliga bara för att de inte fått polistillstånd. Mötesfriheten är skyddad i grundlag, och polistillstånd innebär i praktiken att Polisen reserverar plats för manifestationen och skyddar den mot aggressiva meningsmotståndare.

Mötesfriheten är tillsammans med organisationsfriheten och yttrandefriheten en förutsättning för folkets deltagande i demokratin. Det behövs inte tillstånd från Polisen varken för att mötas, organisera sig, eller yttra sig.

Men eftersom SVT är vänsterextremt håller man inte med om det. SVT har publicerat flera artiklar om minnesmanifestationen där det framgår att man tycker att Berit Högman som är landhövding i Västernorrland borde ha "jagat bort" mötesdeltagarna, och att dessa därefter borde ha gripits av Polisen.

"Polisen hade tidigare stoppat evenemanget"

"Polisen ville under lördagen inte kommentera varför man lät aktionen passera trots att den alltså inte skulle få genomföras", skrev den vänsterextreme "journalisten" (aktivisten) Pierre Ragnehag den 16 Maj.

Svaret på frågan är att SVT ljuger. Manifestationer har tillstånd av grundlagen och får genomgöras även utan polistillstånd, så länge som de går lugnt tillväga.

Dagen efter publicerar Pierre Ragnehag en ny artikel. I denna kräver han, med landshövdingen som sin proxy, "svar från polisen varför man inte ingrep".

Tre timmar senare svarar Polisen:

"När det gäller allmänna sammankomster så får de endast upplösas om det uppkommer svårare oordning, om den medför avsevärd fara för de närvarande eller allvarlig störning av trafiken. Det här gäller oavsett om sammankomsten har tillstånd eller inte", svarar Polisens RLC-kommunikatör.

"Vi är nöjda med vårt arbete. Vi kan heller inte rikta någon direkt kritik mot de som deltog i händelsen, säger Niclas Flodin."

Fastän att det vore olagligt för Polisen att upplösa manifestationen (och olagligt för landshövdingen att "jaga bort den") utreds det alltid i efterhand om det finns en enskild person är ansvarig för att ha anordnat den allmänna sammankomsten.

Det finns det aldrig. Utredningen är en formsak. Men om någon mot förmodan skulle vara så dum att den gick till polisstationen och påstod att den kommenderat dit mötesdeltagarna kan just den personen komma att dömas för brott mot ordningslagen.

Men mötet är ändå skyddat av grundlagen, så länge som det pågår.

"Journalisterna", eller aktivisterna på SVT, kommer dock inte att ta till sig svaret. De kan redan lagen. De låtsas bara tro att möten är olagliga utan polistillstånd, i just de fall när detta innebär att de kan hetsa sina naiva läsare mot sina politiska meningsmotståndare.

Meningsmotståndare som i ständigt nya falska nyheter beskrivs som kriminella, enbart för att de uttryckt sina åsikter offentligt.

När exempelvis klimataktivister utför exakt samma typ av manifestationer protesterar inte SVT, och kräver inte att mötesdeltagarna ska gripas. Eftersom de är vänster.

Pierre Ragnehag är tillsammans med Patric Sellén och Rolf Lunneborg kärnan i SVT Västernorrlands vänsterpolitiska journalistkår. Det var Patric Sellén som hittade på att mordet på Tommie var en misshandel, och Rolf Lunneborg har öppet hänvisat sina läsare till den våldsbejakande vänsterextremistorganisationen AFA:s olagliga åsiktsregister på nätet.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.