EXTREMA SVT
 

Sveriges Radio censurerade nyhet om skolmordet i Härnösand

"P4 Västernorrland mörkar och tystar" Sveriges Radio P4 Västernorrland har censurerat en nyhet om mordet på gymnasieleven Tommie i Härnösand. Censuren har skapat massiv kritik bland de egna journalisterna som i interna mejl skriver att P4 Västernorrland "mörkar" och "tystar".

Den 11 Maj mördades gymnasieeleven Tommie Lindh vid sin bostad på ett elevhem i Härnösand. Enligt uppgifter från hans vänner ska mordet ha skett i samband med att han försökte hjälpa en flicka som blev våldtagen.

SVT och SR har mörkat all egentlig fakta om mordet, som exempelvis den direkta kopplingen till S-regeringens misslyckade migrationspolitik, och har felaktigt kallat mordet för en misshandel.

Istället för att utföra sitt egentliga uppdrag har statligt kontrollerad media använt sin mediakraft till att hetsa mot Polisen för att den följde grundlagen och tillät en minnesstund för Tommie i centrala Härnösand.

Detta är det typiska sättet som SVT och SR arbetar på.

SVT och SR är fyllt till brädden av vänsterextremister och verksamheten kommer att reformateras när oppositionen tar makten i Sverige.

Nu avslöjar tidningen Journalisten att den vänsterextrema politiken på Sveriges Radio P4 Västernorrland skapat ett stort internt bråk:

"På lördagskvällen beslutade tillförordnad kanalchef och ansvarig utgivare Matilda Jansson att det publicerade inslaget med intervjun med landshövdingen skulle tas bort från sajten. I ett internt meddelande till personalen skrev Matilda Jansson i söndags:"

"Det är ju just den här uppmärksamheten dom söker."

"Beslutet väckte intern kritik. Enligt uppgifter till Journalisten finns det medarbetare som upplevt att P4 Västernorrland ”mörkat” eller ”tystat”"

När tidningen Journalisten intervjuar Matilda Jansson har hon ändrat sin berättelse, och menar att den ursprungliga artikeln var bristfällig eftersom den ensidigt lät journalisterna och landshövdingen hetsa mot Polisen utan att dessa fick försvara sitt agerande.

Vad som verkar ha hänt är att P4 Västernorrland först publicerat en vänsterpolitisk och helt absurt vinklad nyhet om att den socialdemokratiska landshövdingen anser att det är "en attack på vår demokrati" att hålla minnesmanifestationer, och att demokratin tjänar på att meningsmotståndare olagligt tystas av Polisen.

"Om jag hade varit hemma hade jag kört iväg dem. Det är en attack på vår [Socialdemokraternas] demokrati", säger landshövding Berit Högman på SR:s sajt.

Givetvis är det precis tvärtom. Om landshövding Berit Högman hade gett sig på de omkring 50 deltagarna i minnesstunden och kört iväg dem hade detta varit en riktig "attack mot demokratin", och ett brott.

Givetvis är bara tanken på att 61-åriga Berit skulle lyckats med detta fullständigt galen. Men säger mycket om vilka typer av personer som styr landet.

Precis som man kan förvänta sig från en person med en så här fasansfull demokratisyn var Berit Högman riksdagsman för Socialdemokraterna 2002-2018, där hon hade flera höga poster bland annat som ordförande i Kulturutskottet.

Sveriges Radios publicering av den galna propagandaartikeln gillades dock inte av ansvarig utgivare Matilda Jansson, som censurerade den med motiveringen att artikeln visade på förekomsten av en opposition i Sverige: "Det är ju just den här uppmärksamheten dom söker".

Men beslutet att censurera den vänsterextrema artikeln som hyllade angrepp på demokratin väckte ont blod hos många journalister på P4 Västernorrland, och artikeln återpublicerades. Men då hade den balanserats av en kommentar från Polisen om att vänsterjournalisterna och den socialdemokratiska landshövdingen hade fel i sak och att demokrati fungerar tvärtom mot vad de påstått.

Hans namn är Tommie Lindh

Samtidigt som SVT och SR-journalisterna mörkar all fakta om mordet och bråkar inbördes om vilken vänsterextrem nyhetstaktik som är bäst mot oppositionella har nyheten om mordet och censuren i Sverige spritt sig över Europa:

"Trots medias öronbedövande tystnad": Franska kvinnor hyllar Tommie Lindh.

Det senaste dygnet har memen "Hans namn är Tommie Lindh" trendat som nummer ett på Twitter.

Memen "Hans namn är Tommie Lindh" verkar komma ifrån filmen Fight Club, där en man i den oppositionella gruppen får ett namn först efter att han dödats och blivit martyr.

Idén om att inte ha ett namn kommer ifrån den inflytelserika ryske 1800-tals revolutionären Sergey Nechayevs manifest "Revolutionärens katekes":

"Revolutionären är en man dömd till undergång. Han har inga privata intressen, inga affärer, känslor, band, egendom eller ens ett eget namn."

"In death, a member of project Mayhem has a name. HIS name is Robert Paulson."

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.