CORONA-ANARKIN
 

BBC rapporterar om svenska coronaskandalen

"Aktiv dödshjälp" Både engelska BBC och svenska DN kritiserar nu med hårda ordalag den svenska regeringens coronastrategi. Samtidigt meddelar statsepidemiologen Anders Tegnell att den efterlängtade flockimmuniteten bara var en myt.

BBC har gjort ett reportage om den svenska coronaskandalen. I reportaget intervjuas bland andra Sverigedemokraternas regionpolitiker Latifa Löfvenberg.

- De sa till oss att vi inte skulle skicka någon till sjukhuset, även om de kanske är 65 år och har många år kvar att leva. Vi blev tillsagda att inte skicka in dem, säger Latifa Löfvenberg till BBC.

"Löfvenberg arbetar nu på en Covid-19-avdelning på ett större sjukhus i den svenska huvudstaden, där hon säger att demografin för patienter som hon behandlar är ytterligare bevis på att de äldre hålls borta. -Vi har inte många äldre människor. Det är många yngre människor som är födda på 90-, 80- och 70-talet", rapporterar BBC.

Mikael Fjällid som ställde upp i riksdagsvalet 2018 för Alternativ för Sverige och arbetar som specialist inom anestesi- och intensivvård säger till BBC att han tror att många liv kunde ha räddats om fler patienter hade fått tillgång till behandling på sjukhus, eller om äldreboenden fått ansvar att administrera syrgas själva.

- Om du har mer än 20 procent som överlever på ingenting, kan du anta att också kanske en lika stor andel skulle ha överlevt om de fått syrgas, säger Mikael Fjällid.

Samtidigt växer kritiken även inom svenska medier. Igår publicerade DN en artikel där tidningen i praktiken anklagar S-regeringen för mord på gamla och sjuka:

"Att rutinmässigt ge äldre med lunginfektion andningshämmande läkemedel, är aktiv dödshjälp, för att inte säga något värre", berättar Geriatrikprofessor Yngve Gustafson i DN.

Dagens Nyheter styrs av Peter Wolodarski, som trots att han vanligtvis stödjer S+C-regeringen, sedan en tid tillbaka öppet tagit ställning mot den svenska coronastrategin. Det har även påfallande många andra liberala judiska opinionsbildare gjort, exempelvis Göran Rosenberg.

Bild: Faksimil

Björn Olsen vann debatten mot Anders Tegnell.

Infektionsprofessorn och överläkaren Björn Olsen tycker även han att den svenska hanteringen av coronasmittan är "väldigt otäck". Detta eftersom Sverige plötsligt övergivit sin moral och försiktighetsprincipen:

- Jag har svårt att förlika mig med det här. Det är väldigt otäckt och jag tror att vårt samhälle efter den här pandemin i grunden kommer vara ganska förändrat. Sverige har ju alltid haft en extrem försiktighetsprincip.

- Men så kommer detta, och så är det plötsligt som att vi övergivit hela det tänkesättet. Över en natt så övergav vi det och säger att "Jaha, över 3.000 döda. Men det har vi räknat med". Vadå räknat med? Nej, det har vi inte alls räknat med, säger Björn Olsen.

Regeringens expert statsepidemiologen Anders Tegnell säger nu att bara ett vaccin kan stoppa coronasmittan i Sverige. Den tidigare så omtalade "flockimmuniteten" är bara "en myt som vi egentligen aldrig pratat om", hävdar Tegnell.

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.