SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraterna utraderar samarbetspartierna

Centern på väg bort En ny opinionsundersökning visar att hela tre partier nu är på väg ut ur riksdagen, samtidigt som det socialkonservativa blocket leder stort med 7 procent.

Foto: Sverigedemokraterna CC BY 3.0

Sverigedemokraterna är nu normaliserat, medan motståndarna blivit de extrema och är på väg ut ur riksdagen.

Januariöverenskommelsen kan komma att bli dödsstöten för Socialdemokraternas samarbetspartier. Enligt en ny opinionsundersökning från Sentio ökar Socialdemokraterna kraftigt sitt stöd i väljaropinionen på Centerpartiets, Miljöpartiets och Liberalernas bekostnad.

Just nu ser det ut som att samarbetsmännen kan få se sina partier åka ut ur Riksdagen nästa val:

Sentio Maj 2020
9
V
28
S
5
C
22
SD
19
M
8
KD

Innan förra valet var Centerpartiets stöd rekordstort, och partiet var på väg att gå om Moderaterna som den borgerliga Alliansen största parti. Annie Lööf sågs då av många som en naturlig statsministerkandidat, och hon lyftes fram som det av bland andra Dagens Nyheter och den Wallenbergledda Bilderberggruppen.

Sedan blev Ulf Kristersson partiledare för Moderaterna, och Annie Lööf dödade Alliansen genom en legendarisk dolkstöt i ryggen på moderatledaren.

Genom att rösta nej till en borgerlig moderatledd regering, och ja till en röd socialdemokratiskt ledd regering, kan Centerpartiet ha skrivit under sin politiska dödsdom.

De väljare som inte vill ha en S+MP-regering är tvingade att rösta på Moderaterna, Kristdemokraterna eller Sverigedemokraterna. Och de väljare som vill ha en S+MP-regering röstar såklart på dessa partier.

Politiska bedömare är eniga om att Coronakrisen slutgiltigt normaliserat Sverigedemokraterna. Centerpartiets, Miljöpartiets och Stockholms/Sundsvalls-Liberalernas oförsonliga hat mot SD har därför kommit att bli anakronistiskt och extremt.

Oppositionsblocket M+KD+SD har i den nya mätningen 49 procent av väljarsympatierna, medan Socialdemokraterna och deras hjälpare endast får 42 procent.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.