CORONA-ANARKIN
 

M+KD+SD lovar att vara riktig opposition

"Mycket oroväckande" Efter att Coronafreden är bruten lovar nu oppositionen att återigen driva riktig oppositionspolitik.

I December förra bjöd Ulf Kristersson (M) in Jimmie Åkesson (SD) till ett möte. Casus Belli för kursändringen var att S-regeringen bjudit in till samtal om bombningarna av svenska hyreshus men stängt ute Sverigedemokraterna. Tidigare hade även Kristdemokraternas ledare Ebba Busch anordnat ett möte med Åkesson.

Under början av Coronaepidemin ändrade så även Socialdemokraterna sig, och började plötsligt att bjuda in Sverigedemokraterna till dagliga möten. Sannolikt var den socialdemokratiska kursändringen en politisk taktik för att mjuka upp oppositionens kritik mot S-regeringens coronapolitik.

Coronakatastrofen i Sverige, och oppositionens tysta medverkan i denna, har gjort att man förlorat det politiska initiativet - och därmed viktigt väljarstöd. Men nu när Coronafreden är bruten lovar oppositionsledarna och åter börja driva riktig oppositionspolitik.

- Det här onormala i att två partier [Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet] ska hållas utanför alla samtal, det tramset pågick fram till den här krisen, säger Ulf Kristersson.

Att bunta ihop Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet i samma paket och i någon mån likställa dessa partier är också en politisk teknologisk teknik. Liberalerna använde denna teknik under valrörelsen för att motivera för borgerliga väljare varför man bojkottade samarbete med Sverigedemokraterna, och efter valet använder nu Moderaterna samma teknik för att rättfärdiga att man samtalar och samarbetar med Sverigedemokraterna.

Moderaterna hävdar nu öppet att man ska bygga sin kommande regering på stöd ifrån Sverigedemokraterna, och Jimmie Åkesson berättar att man under Coronakatastrofen har kommit betydligt närmare Ulf Kristersson och Moderaterna än man varit tidigare.

Samtidigt är Åkesson självkritisk gällande de senaste månadernas opinionsbildning:

- Jag kan ångra att vi inte haft ett högre tonläge under den här våren, säger Jimmy Åkesson.

Nu lovar man väljarna att åter bli en riktig opposition, och KD:s ledare Ebba Busch har anklagat regeringen för att med "berått mod" valt en coronastrategi som går ut på att tillåta spridning av smittan. Något som bekräftas av Region Norrbottens smittskyddsläkare.

I en debattartikel från Miljöpartiet skriver en representant för det extrema minipartiet: "Att Moderaterna hellre samarbetar med Sverigedemokraterna än med oss är mycket oroväckande och tydliggör det sorgliga värderingsskiftet som skett inom Moderaterna."

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.