CORONA-ANARKIN
 

Moderaterna ökar kraftigt bland unga väljare

MP och C kraschar Enligt SCB:s partisympatimätning ökar stödet kraftigt för Moderaterna bland unga väljare, samtidigt som undersökningen visar att det nu blivit omodernt bland ungdomar att stödja Miljöpartiet och Centerpartiet.

Stödet för Moderaterna ökar kraftigt bland unga väljare och partiet drar ifrån de andra partierna i väljaropinionen. Moderaterna är nu största parti och stöds av 27 procent av de unga väljarna, medan bara 21 procent stödjer Socialdemokraterna.

Samtidigt har stödet för vänsterextrema Miljöpartiet och Centerpartiet kraschat. På ett halvår har Miljöpartiets stöd halverats bland de unga till ca 7 procent, och även Centerpartiet kraschar ned till under 10 procent.

Miljöpartiets förlorade unga väljare har gått till Socialdemokraterna, medan Centerpartiets har gått till Moderaterna. Detta bekräftar att Moderaternas SD-taktik fallit väl ut bland väljarna, medan Centerpartiets dolkstöt i ryggen på Moderaterna inte visat sig vara populär.

Undersökningen visar också att väljarnas stöd för Socialdemokraterna är tydligt åldersberoende. Stödet minskar i jämn takt med minskande ålder, från drygt 40 procent till drygt 20 procent, från 75 år ned till 18 år.

Utan tillskottet från Miljöpartiets krasch hade Socialdemokraterna legat på 16 procent bland de unga väljarna.

2019M11 2020M05
män och kvinnor totalt
18-24 år
M 21,2 26,7
C 13,7 9,7
L 4,2 4,5
KD 6,3 4,9
MP 13,1 7,2
S 16,5 21,2
V 11,8 12,1
SD 11,0 11,6

SCB: Moderaterna drar ifrån bland unga väljare.

Undersökningen visar även att andelen unga som stödjer "Övriga partier" (Medborgerlig samling och Alternativ för Sverige) inte minskat bland unga väljare. Detta trots att stödet nästan halverats bland åldersgrupperna i spannet 25-44 år.

2019M11 2020M05
män och kvinnor totalt
18-24 år
övriga 2,2 2,2
25-34 år
övriga 3,7 2,0
35-44 år
övriga 2,9 1,7
45-54 år
övriga 0,6 ..
55-64 år
övriga 1,1 1,3
65-74 år
övriga .. 0,5
75+ år
övriga .. 0,6
totalt 18+ år
övriga 1,7 1,2

SCB: Stödet för alternativa partier.

De borgerliga uppstickarpartierna Medborgerlig samling och Alternativ för Sverige fick tillsammans i riksdagsvalet 2018 endast 0,5 procent av rösterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.