MEMER
 

Journalister är aktivister

Ny sanning etablerad Efter åratal av politisk teknologi utarbetad av experter är det nu mainstream att kalla "journalister" aktivister.

På samma dag började plötsligt vänsterjournalister över hela världen att kalla alternativmedia för "fake news". Den nya memen slog dock tillbaka då exemplen på deras egna medvetet vinklade och vilseledande nyhetsartiklar omedelbart hopade sig.

Efter Donald Trumps lyckade presidentvalskampanj 2016 har "fake news" istället blivit synonymt med CNN och etablissemangsmedier i stort.

År 2015 skrev Årets svensk Jens Ganman en artikel i MittMedia-klonen LT med rubriken "Har vi journalister eller aktivister?". De senaste åren har Ganman själv flera gånger svarat på frågan: Journalister är (ofta) aktivister.

- På framförallt ÖP och P4 Jämtland finns det journalister (eg. aktivister) som ser som sin oantastliga uppgift att med jämna mellanrum påminna allmänheten om Den Rätta Värdegrunden, skriver Jens Ganman på sin blogg.

Ganman citerar även Noam Chomsky:

"Such people ought to be referred to as “Commissars” – for that is what their essential function is – to set up and maintain a system of doctrines and beliefs which will undermine independent thought..."

"På Östersundsposten stämmer Chomskys analys till hundra procent."

Journalister ÄR aktivister

Memen "Journalister är aktivister" har nu blivit mainstream. Bland annat används den av USA:s regering.

USA:s president: "Mediaföretagen sysslar inte med journalistik, de är en politisk lobbyorganisation med enbart en politisk agenda."

Donald Trump vann valet genom att säga sanningen om "journalister".

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.