YTTRANDEFRIHET
 

Presidentkampanj mot censur av Internet

"Oamerikanskt och antidemokratiskt" Vänstern försöker att vinna valet i USA genom att censurera vanligt folks åsikter. President Trump kämpar emot med presidentordrar.

USA:s president Donald Trump fortsätter att bekämpa "orättvis, oamerikansk och politiskt partisk censur av amerikaner online". Detta genom att utfärda presidentordrar mot censuren på sociala medier.

I sin presidentorder "Executive Order on Preventing Online Censorship" skriver Trump bland annat:

"I ett land som länge har uppskattat yttrandefriheten kan vi inte låta ett begränsat antal onlineplattformar välja det tal som amerikanerna kan komma åt och förmedla på internet. Denna praxis är i grunden oamerikansk och antidemokratisk. När stora, kraftfulla sociala medieföretag censurerar åsikter som de inte håller med om, utövar de en farlig makt. De upphör att fungera som passiva anslagstavlor och borde ses och behandlas som innehållsskapare."

Skillnaden mellan anslagstavla och innehållsskapare är att innehållsskapare är juridiskt ansvariga för vad andra skriver på sina medier, ungefär som en ansvarig utgivare. Översatt till svenska förhållanden kan man säga att stora IT-företag som Google, Twitter och Facebook betraktas ungefär som bloggar, där den som skriver en kommentar är juridiskt ansvarig.

Men att det ska vara så i USA är inte självklart. Storföretagen har fått denna lagstiftning för att både kunna fungera enklare och hjälpa yttrandefriheten. När nu företagen bakom de sociala medierna anställt tiotusentals censurerare som hindrar människor som röstar på Republikanerna att uttrycka sig fritt är det rimligt att ändra reglerna.

Presidentordern kommer sannolikt inte att göra tiotusentals vänsterextrema censurerare arbetslösa över natten, utan tros vara ett förarbete för kommande lagar. Men att stifta sådana lagar är svårt just nu, eftersom de så kallade "demokraterna" har stort inflytande över lagstiftningen och stödjer censur av meningsmotståndare.

Presidentordrar är ett relativt vanligt sätt att styra landet på. Överlägset flest presidentordrar har getts av den "demokratiske" presidenten Franklin D. Roosevelt, som gav hela 3 522 ordrar. Den mest kända är Executive Order 9066, som beordrade miltären att sätta medborgare i koncentrationsläger om de hade japanskt utseende.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.