SD FICK RÄTT
 

Oppositionen störst igen

Regeringen tappar ytterligare Oppositionen leder nu med omkring fem procentenheter i den senaste opinionsmätningen.

Socialdemokraterna fortsätter att gå baklänges i opinionen. Regeringspartiet faller drygt en procentenhet till 27 procent av väljarsympatierna.

I samband med den misslyckade coronastrategin som ledde till en katastrof där tusentals gamla och sjuka dog i onödan rekordökade Socialdemokraterna med hela sju procentenheter. För de sju procenten av befolkningen kändes det tryggt att regeringen prioriterade ekonomin framför svaga gruppers liv.

Men nu verkar det som att den bestående effekten av katastrofen blir att Socialdemokraterna utraderar två av samarbetspartierna, Liberalerna och Miljöpartiet. I takt med att coronadödligheten minskar lämnar väljarna Socialdemokraterna, men går inte tillbaka till L och MP.

Demoskop Augusti 2020
7
V
27
S
9
C
21
SD
22
M
6
KD

Samarbetspartierna utraderas av Socialdemokraterna.

En annan effekt av coronakatastrofen är att Sverigedemokraterna släppts in i finrummen, och nu verkar ha säkrat ett kommande regeringssamarbete med Moderaterna och Kristdemokraterna.

Samtidigt som samarbetspartierna L och MP ligger runt 3 procentstrecket tappar även Vänsterpartiet stort och ligger nu under 7 procent.

Samtidigt ökar stödet för de så kallade "övriga partierna", som Alternativ för Sverige och Medborgerlig samling kallas. I Sverige motarbetas nya partier inte bara genom 4-procentspärren, utan även genom att stödet för de nya partierna mörkas för väljarna så länge som de befinner sig under spärren.

Trots detta är AfS och MED nu tillsammans uppe i nästan 3 procent av väljarsympatierna, alltså jämförbara med Miljöpartiet, som både Socialdemokraterna och Reinfeldt-Moderaterna använt som täckmantel för sin egen politik när den varit impopulär bland väljarna.

Om Miljöpartiet åker ut ur Riksdagen blir det ett hårt slag mot denna strategi, även om Annie Lööfs Centerpartiet verkar vara villiga att ta på sig rollen som regeringens skämskudde.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.