CORONA-ANARKIN
 

Tegnell avslöjad - Giesecke styrde FHM

"Efter ett glas vin" Mejlutdrag visar att Johan Giesecke haft ett stort inflytande på Folkhälsomyndigheten. Även "efter ett glas vin".

En artikel i Expressen skriven av frilansjournalisten Emanuel Karlsten visar att Folkhälsomyndghetens statsepidemiolog Anders Tegnell inte varit den som varit ledande i att utforma Sveriges katastrofala coronastrategi, som lett till tusentals döda. Det har hela tiden varit f.d statsepidemiologen Johan Giesecke.

I artikeln finns utdrag av mejlkonversationer som visar på Folkhälsomyndighetens command och control. Det saknas tydligt ledarskap på myndigheten och Giesecke kan delvis styra från bakgrunden - eftersom cheferna saknar kompetens eller vilja att ta tag i problemen. Gieseckes katastrofala strategi motarbetas dock av tjänstemännen, vilket han surar över i sina emejl.

Dessutom mörkar Giesecke sitt jäv i myndighetens jävsdeklarationen, och stavar sitt namn fel så att det blir svårare för myndigheten att själva efterforska i saken. Efter "ett glas vin" föreslår han att det är dags att öppna landets gymnasieskolor, så att studenterna får festa tillsammans.

Under tiden som Folkhälsomyndigheten drivs av önsketänkande som att "smittan inte sprids från människa till människa" och i praktiken satsar sitt krut på politiska utalanden för att stabilisera regimen dör tusentals fler procent i Sverige än i grannländerna.

Av mejlkonversationerna framgår även att Anders Tegnell inte förstår sig på matematisk statistik. I alla fall inte på högskolenivå, vilket behövs för att förstå smittans utveckling. Tegnell är förvisso inte matematiker eller ingenjör, men som läkare borde han fått en grundkurs i ämnet.

Men rätt eller fel utbildning kan inte ensamt förklara den svenska katastrofen. Arbetet på Folkhälsomyndigheten verkar präglas kraftigt av det faktum att hälften av medborgarna i Sverige utbildas på universitet, fastän att det enbart är mellan 1-10 procent som är intelligenta nog för att sedan kunna använda kunskaperna på rätt sätt.

Sannolikt beror Coronakatastrofen i Sverige just på detta, att "experterna" (med eller utan rätt utbildning) helt enkelt inte är intelligenta nog för att klara sina jobb utan att tusentals människor dör.

Universitetsbubblan: Peter Thiel - We are in a Higher Education Bubble.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.