SPACEX
 

Starlink Mission

SpaceX:s hundrade lyckade uppdrag 60 nya internetsatelliter har just skjutits ut i rymden av Elon Musks SpaceX Falcon 9. Den sammanlagda kostnaden för hela projektet är 10 miljarder dollar.

Idag sköts Elon Musks SpaceX Falcon 9-raket upp från Cape Canaveral Air Force Station i Florida, tillsammans med 60 Starlink-satelliter. Under uppdraget landade SpaceX Falcon 9:s första etapp på drönarskeppet "Just Read the Instructions", som stationerats i Atlanten.

Starlink-satelliterna grupperades ungefär 1 timme och 3 minuter efter raketuppskjutningen. Detta är SpaceX:s hundrade rymdfärd med Falcon-raketerna sedan starten 2008.

Starlink är en internetsatellitkonstellation som konstrueras av SpaceX och som tillhandahåller internetåtkomst. Konstellationen kommer att bestå av tusentals massproducerade små satelliter i LEO, som arbetar i kombination med marköverförare.

Rymden börjar omkring 100 km ovanmför jordytan, och LEO (Low Earth Orbit) sträcker sig upp till 2 000 km ovanför jordytan. Detta är det avstånd som Jordens dragningskraft når upp till, vilket innebär att alla föremål i LEO sakta sänker sig mot jordytan.

Starlink satelliterna roterar runt Jorden på 550 km höjd, 15 mil högre än den internationella rymdstationen ISS som ligger på omkring 400 km. Långt utanför Jordens dragningskraft, på 20 000 km höjd, finns GPS-satelliterna, och på drygt 35 000 km höjd nås en geostationär omloppsbana.

Minst två uppskjutningar är planerade till November månad, med 60 satelliter i varje uppskjutning.

Det sista i de nio stegen i Robin Hansons Great Filter är Colonization explosion. Elon Musk har hävdat att han tror att vi bara har en relativt liten tid på oss att uppnå detta. Möjligen på grund av att friheten på Jorden kan komma att beskäras i en inte alltför avlägsen framtid, och att vi då blir fångna på planeten.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.