THE GREAT RESET
 

Regeringen lovar höja skatterna

Använder lögner som argument Regeringen planerar att kraftigt öka skattetrycket i Sverige för att slå ut medelklassen. Finansministern ljuger och påstår att Sverige jämfört med andra länder har "väldigt låg skatt".

Efter att ha gett bort miljarder till olönsamma tidningar som nästan ingen vill läsa, och till kultur som inte skulle existera utan bidragspengar, vill nu den Socialdemokratiska S-regeringen höja skatterna.

Med World Economic Forums (WEF) "The Great Reset" i åtanke är det uppenbart att Socialdemokraternas politik nu har anpassats för skapa denna "utopi".

Finansminister Magdalena Andersson (S) har tidigare erkänt att "Coronakrisen är slutet på den nyliberala eran". Denna era skapades i Sverige av Socialdemokraterna under 90-talet, men ska nu ersättas med Korporativism.

Istället för att sälja ut statens egendom, ska staten ta mer kontroll över ekonomin, tillsammans med utländska multinationella företag som exempelvis Microsoft och Facebook.

I planen ingår att avskaffa medelklassen, och de nya löftena om ett ökat skattetryck riktar sig specifikt mot just medelklassen.

Finansministern vill framförallt höja skatten på kapital, en skatt som hon felaktigt påstår "är väldigt låg".

"Det är anmärkningsvärt att finansministern inte tagit del av sin egen expertgrupp ESO:s senaste rapport om skatter som konstaterar att den svenska nominella skatten på kapitalinkomster vid 30 procent är ’klart högre än OECD-snittets 17 procent’", skriver Johan Fall som är chef för skatteavdelningen på Svenskt Näringsliv.

Johan Fall fortsätter:

"Som om entreprenörskap inte skulle behövas när den akuta krisen är över. Som om skattesatser är viktigare än tillväxt".

Entreprenörskap tillhör dock det förgångna, eftersom mantrat om entreprenörskap är en del av vad finansministern kallar "den nyliberala eran". När staten och multinationella företag nu ska ta över ekonomin kommer "entreprenören" bara att vara i vägen.

Och tillväxt är givetvis inte prioriterat för en regering som likt World Economic Forum (och deras aktivistledare Greta) kräver Nolltillväxt.

Svenskt Näringsliv har tidigare genom sin chefsekonom Stefan Fölster kritiserat WEF:s politiserade pseudovetenskap. Detta i samband med att lobbyorganisationen påstått att konkurrenskraften i Sverige är näst bäst i världen.

Det återstår att se om Svenskt Näringsliv kommer att gå emot den nya korporativistiska Nolltillväxtpolitiken, eller bli ett språkrör för den.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.