ISLAMISERINGEN
 

Socialdemokraterna vill ha fler moskéer i Umeå

Attackerar Svenska kyrkan En politisk strid har brutit ut i Umeå mellan Svenska kyrkan och politiker som vill islamisera staden ytterligare.

Svenska kyrkan i Umeå har sålt Böleängskyrkan och flyttat all verksamhet till Tegs kyrka på andra sidan Umeälven. Anledningen är att allt färre umebor är kristna, en medveten politik från Socialdemokraternas sida som istället byggt upp Islam till att bli Sveriges nya folkreligion.

Böleängskyrkan i Umeå avsakraliserades formellt den 30 Augusti och såldes därefter till den lokala ICA-butiken, som ligger i samma fastighet (Umeå Fröhuset 88).

Detta har gjort stadens islamister arga, och de får stöd av SVT, SR, Socialdemokraterna och islamistiska Miljöpartiet. Tillsammans hade de istället velat skapa ytterligare en moské i Umeå.

Islamiska föreningen i Västerbotten har tidigare varit i blåsväder efter att en av ledarna plötsligt tillfångatogs av SÄPO. Mannen ansågs vara något sorts hot mot Sverige, och säkerhetspolisen pressade därför fram ett uvisningsbeslut. Som Socialdemokraterna givetvis stoppat.

Nu protesterar Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Umeå mot att ICA Supermarket blir större, på Islams bekostnad.

Bland de upprörda rösterna hörs Alejandro Caviedes som är ordförande för Socialdemokraterna i Umeå, partikamraten Mahmoud Chninou som är ordförande för Ersboda S-förening och styrelseordförande i det av Umeå kommun ägda bolaget UPAB, och Mehrana Paria Bassami som är ordförande för Socialdemokraternas förening i Mariehem.

Som argument för att ytterligare islamisera staden använder partiet bland annat oro för att den påhittade sjukdomen "islamofobi" ska spridas i samhället. På riksnivå har Socialdemokraterna tidigare gjort klart att det enda som enligt dem kan stoppa spridningen av fobin är att bygga fler moskéer, något man alltså strävar efter i Umeå.

Även den islamistiske aktivisten, miljöpartisten och slöjaktivisten Mariam Salem protesterar mot Svenska kyrkans beslut:

- Svenska kyrkan har en längre tid haft ute en kyrka på Böleäng till försäljning på den kommersiella marknaden. Muslimer i Västerbotten valde att delta i budgivningen för kyrkan och lade det högsta budet, säger Salem.

Påståendet verkar dock motsägas av kyrkans representant, som menar att islamisterna i Västerbotten uteslöts ur budgivningen:

- Det var Ica Böleäng som köpte kyrkan, de hade det högsta budet, säger Levi Bergström (S) som är vice ordförande i kyrkorådet.

Kyrkorådets version får stöd av vänsteraktivister som är anställda inom Svenska kyrkan, vilka i ett upprop i media har protesterat mot att "kyrkan har hindrat Islamiska föreningen att delta i budgivningen om Böleängskyrkan".

Oavsett om islamisterna fick vara med i budgivningen eller ej, blev resultatet att ägaren av Ica Supermarket Böleäng fick köpa fastigheten:

-Det är vår enda möjlighet att utöka vår yta. Vi ligger vägg i vägg med Böleängskyrkan och kan inte bygga ut åt något annat håll, säger Marina Bäckström.

Förmodligen finns det fler i Umeå som är nöjda:

"Det skulle väcka väldigt starka negativa känslor om vi sålde kyrkan för att användas som moské", berättar en kyrkoherde i Umeå för lokalpressen.

"Vi trodde att det bara var Sverigedemokraterna som hatade oss, men detta är utbrett i hela samhället", klagar en person ur styrelsen i Islamiska föreningen.

Enligt SÄPO skänker Socialdemokraterna årligen miljoner till radikala muslimers våldsbejakande extremism.

"De två senaste regeringarna [Reinfeldt och Löfvén] bär till stor del ansvaret för att tillväxten av militanta extremister har kunnat fortgå relativt ostört till de nivåer de ligger på i dag - med flera tusen sympatisörer och hundratals personer som tagit värvning i IS", skriver Expressen.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.