MIGRATIONSINDUSTRIN
 

Hundratals miljoner slösades bort i Piteå

"Bra och rationellt" Migrationsverket fortsätter att slösa miljarder på vansinniga avtal med privatägda bolag inom asylindustrin.

Sedan flyktingkrisen skapades 2015 genom regeringens stöd till våldsbejakande islamisk terrorism i Syrien har Migrationsverket betalat över 20 miljarder kronor till privata vinster i migrationsindustrin.

Nu avslöjas att Migrationsverket tecknat ett rent skandalkontrakt med lyxhotellet Pite Havsbad i Piteå, där skattebetalarna betalat hundratals miljoner kronor för tomma lägenheter.

Hyran var nämligen lika hög oavsett hur många asylsökande som bodde där.

- När vi ingick kontraktet är jag övertygad om att bedömningarna var att det var ett bra och rationellt kontrakt, säger Magnus Önnestig på Migrationsverkets nationella operativa avdelning.

En teori som tidigare framförts på nätet är att svenska myndigheter har satt i system att göra dåliga avtal, eftersom tjänstemän på myndigheterna helt enkelt mutas. Hittills finns dock inga bevis för att så skett i Piteå.

Istället framförs standardförklaringen: inkompetens. Som vanligt har makthavarna varit "naiva" och "såg det inte komma" och det är egentligen "vi alla" som är ansvariga, påstår dem.

När kontraktet skrevs skulle totalsumman bli 240 miljoner kronor, men av någon anledningen har hela 350 miljoner kronor betalats ut, en fördyring på nästan 50 procent.

Tyvärr är dock "oförutsedda" fördyringar på omkring 50 procent standard i Sverige.

Migrationsverket har dessutom generellt sett tvingats betala stora renoveringar av de hyrda fastigheterna, som ofta förstörts av de boende. I Pite havsbads fall handlar denna totalt onödiga kostnad om 55 miljoner kronor.

Lyxhotellet präglades under verksamhetstiden av upplopp och kriminalitet. Upploppen ledde till att så kallade "journalister" på SVT försökte få väktare dömda i domstol.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.