YTTRANDEFRIHET
 

Twitter och Facebook förlorar hundratals miljarder på censuren

"Censurmöte med regeringen" Twitter förlorar miljarder på att censurera och Facebook förlorar miljarder på att inte censurera. Politikerna tvingar fram censuren, men låtsas sedan som att "Tech-företagen fått för stor makt".

Både Twitter och Facebook har de senaste dagarna förlorat miljardbelopp på vänsterns censurkrav. Men av olika anledningar.

Medan Twitter har förlorat omkring 50 miljarder kronor i minskat börsvärde efter att ha censurerat sin i särklass populäraste medlem president Donald Trump, har Facebook förlorat omkring 600 miljarder kronor på grund av att de enligt vänstern inte har censurerat tillräckligt hårt.

Att Twitter tappar i värde beror helt enkelt på att många, både till höger och vänster, använder Twitter för att se Donald Trumps twittrande.

Facebook, å andra sidan, tappar i värde på grund av en annonsbojkott som startats av ADL, den vänsterextrema motsvarigheten till EXPO i USA.

Tusentals företag, stora som små, ingår i bojkotten. Bland andra Adidas, Coca-Cola, Ford, HP, Lego, Levi's, Pepsi, Pfizer, Puma, Sony, Starbucks, Unilever, Verizon och Volkswagen.

Enligt den vänsterextrema kampanjen är det fel av Facebooks chef Mark Zuckerberg att inte censurera USA:s president.

Istället för att censurera har Facebook lagt till varningstexter på åsikter som vänsterextremister tycker är otäcka. Ett exempel på sådana åsikter som fått varningsstämpel är när Republikanska partiet under valrörelsen kritiserade våldsbejakande anarkister som plundrar och bränner ner folks affärer.

Politikerna tvingar nätjätterna att censurera

Många politiker har de senaste dagarna vaknat upp och börjat kritisera Internetföretagens censur, men utan att erkänna att det är politikerna själva som tvingar företagen att censurera.

Låt oss granska vad som hänt:

1) Efter att Donald Trump vann presidentvalet krävde vänsterns många propagandaorganisationer mer censur på Internet, och fick igenom vissa av sina krav, men inte alla. Man kan säga att högerextremister censurerades, men inte konservativa och Trump.

2) Därefter skrev vänstermiljardären George Soros en uppmärksammad artikel som krävde att politiker skulle lagstifta mot bland andra Facebook, för att tvinga nätjättarna att censurera medborgarna hårdare.

3) Samtidigt började vänsterpolitiker kräva möten med sociala medier-företagen. I Sverige vägrade Facebook att vara med på regeringens censurmöte, men bland andra vänsterextrema Google och Twitter deltog tillsammans med Thomas Mattsson, Patrik Oksanen, Morgan Johansson (S) och Peter Eriksson (MP).

4) "Efter censurmötet med regeringen: Google stryper all reklam på Samhällsnytt" rapporterade Kent Ekeroths Samhällsnytt i en rubrik.

5) George Soros grupper började senare samma år att attackera Facebook och hävdade bland annat att "Facebook uppmuntrar hat" och att "Facebook hotar demokratin". Patrick Gaspard, som är chef för George Soros Open Society Foundations, samt en artikel i New York Times, anklagade Mark Zuckerberg för att listigt "svärta ned kritikerna" genom att öppet nämna Soros inblandning i hetsen mot honom.

(Ja fräckheten är verkligen gränslös...)

Idén som politikerna nu saluför, att "Techbolagen blivit för mäktiga", stämmer alltså inte alls.

Problemet ligger på oligarknivå. Mäktiga oligarker som exempelvis George Soros, Rockefeller, Rothschild och Wallenberg "äger" politiker och partier genom att finansiera deras valkampanjer och/eller befolka deras administrationer genom kunniga teknokrater.

Vissa av dessa oligarker kräver sedan "gentjänster", som att politikerna tvingar techbolagen till censur, genom lagstiftning eller hot om lagstiftning, parat med hundratals miljoner kronor i olika former av rabatter och bidrag.

Sedan skyller politikerna ifrån sig på techbolagen. Högerpolitikerna försöker att få det att se ut som att techbolagen är elaka och måste regleras, medan vänsterpolitikerna bluffar ännu hårdare och påstår att censuren beror på att äganderätten låter företagen fritt välja sina kunder.

Något som är felaktigt på flera sätt. Dels eftersom det är vänsterpolitikerna som tvingar fram censuren.

Och dels eftersom privata företag som riktar sig till allmänheten generellt sett inte får välja bort kunder. Ett elbolag får exempelvis inte välja bort miljöpartister som kunder, mataffärer får inte välja bort tjuvar som kunder och banker får inte välja bort kristna som kunder. Med samma logik är det inte självklart att sociala medier-företag får välja bort kunder.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.