YTTRANDEFRIHET
 

Florida: Google största hotet mot demokratin

"Big Tech liknar Big Brother" Enligt staten Florida är stora Techföretag som Facebook, Twitter, Google, Amazon och Apple "det största hotet mot demokratin". Nu införs ny kraftfull lagstiftning som ska skydda demokratin mot vänsterns censur.

Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis förklarade idag att det största hotet mot demokratin kommer ifrån censurerande teknikföretag som Facebook, Twitter, Google, Amazon och Apple.

Facebook, Twitter, Google, Amazon och Apple kallades under presskonferensen "The Five Families of Darkness". Vilket möjligen är en referens till de fem klassiska maffiafamiljerna Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese och Lucchese, som genom sitt samarbete monopoliserade en stor del av brottsligheten i USA.

Den nya lagstiftning som staten Florida ska införa kommer att tvinga de odemokratiska bolagen att bland annat betala en miljon kronor om dagen i böter om de censurerar en folkvald politiker i Florida.

Dagliga böter väntar även de bolag som använder algoritmer för att snedvrida konkurrensen mellan olika politiska kandidater, såsom Google, Facebook och Twitter öppet gjort mot presidenten Donald Trump.

Alla medborgare kommer dessutom att få laglig hjälp att bedriva processer mot de vänsterextrema företagen.

Vänsterpolitiker har tvingat fram censuren

Samtidigt är det viktigt att påpeka att det inte är företagen själva som valt att göra sig av med miljoner användare, iallafall inte Facebook och Twitter.

Censuren har inte heller stöd av de säkerhetstjänster som använder deras plattformar som spionverktyg. Just de användare som censureras är ju de som säkerhetstjänsterna helst vill spionera på.

I själva verket härstammar Internetcensuren ifrån vänsterpolitiker, som öppet har tvingat nätjättarna att censurera vänsterpolitikernas konkurrenter.

Att det är så bevisas bland annat av den svenska regeringens skandalösa möte med Google och Twitter mitt under valrörelsen 2018. Under mötet hotade den rekordimpopulära S-regeringen med lagstiftning mot teknikföretagen om inte dessa "frivilligt" valde att censurera Socialdemokraternas politiska motståndare.

I utbyte mot mer censur gav Socialdemokraterna sedan hundratals miljoner kronor i skattepengar till nätjättarna.

Facebook, vars huvudägare Mark Zuckerberg står nära Socialdemokraternas nemesis Israel, var även de kallade men valde då att bojkotta mötet.

Facebook blev senare tvingade till mer censur av vänsterpolitikerna i USA. Hotet var då att bryta upp bolaget i flera delar, och förstatliga vissa av dem.

När högern klagade på censuren ljög vänsterpolitikerna och sa att "privata företag måste få censurera som de själva vill". En lögn som lurat många människor att tro att censuren kommer ifrån teknikjättarna, trots att de huvudskyldiga är demokratifientliga vänsterpolitiker.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.