GLOBALT KÄRNVAPENKRIG
 

Ryssland anfaller Ukraina

"Vi blev lämnade ensamma" Ukraina ser nu ut att drabbas av samma fenomen som Polen 1939, och Finland 1941. Utländska makter byggde då med falska garantier upp ländernas självförtroende till orimliga nivåer.

Tidigt i morse tillkännagav Rysslands president Vladimir Putin starten av en militär operation i samband med situationen i Donbas:

-"Jag har bestämt mig för att genomföra en militär specialoperation. Dess mål är att skydda människor som har utsatts för mobbning och folkmord av Kievregimen i åtta år. Och för detta kommer vi att sträva efter demilitarisering och denazifiering av Ukraina. Samt att ställa de som begått många blodiga brott mot civila, inklusive medborgare i Ryska federationen, inför rätta", förklarade Vladimir Putin.

USA:s Chief of the Joint Chiefs of Staff, Lenin-beundraren och nyblivne studenten i vitkritiska studier (CRT), General Mark Milley, säger ogenerat till media att han förväntar sig att Kiev ska falla inom 72 timmar.

Sedan dess har både Ukraina och Ryssland uppgett att ett 50-tal soldater dödats. Sannolikt rör det sig dock om mångdubbelt fler, kanske tusentals.

De hårdaste förlusterna för båda sidor har antagligen skett framför miljonstaden Donetsk, där folkrepubliken trängt igenom flera ukrainska försvarslinjer i syfte att nå operativt djup. I den processen har nynazistiska styrkor och Ukrainas "psykologiska" enheter förstörts, vilket torde ha varit kostsamt.

Den största framgången har dock Ryssland uppnått i söder, där trupper avancerat från Krim-halvön och gått över floden Dnieper vid regionhuvudstaden Kherson, samt öppnat upp färskvattenkanalen till Krimhalvön. I samband med detta förstördes en kolonn sovjetiska T-64 stridsvagnar i koncentrationsstadiet.

Även den taktiskt placerade kommunhuvudstaden Melitopol mellan Krim och Donetsk är blockerad.

På kvällen intogs den ekonomiskt viktiga Zmeinyön utanför Rumänien och Ryssland ser ut att vara på god väg att bygga en landbro längs Svarta Havskusten från Rostov via Melitopol, Kherson, Nikolaev och Odessa till Transnistrien.

Även kärnkraftverket i Tjernobyl togs under kontroll för att undvika "provokationer" (false flag) från Ukraina eller tredje part. En rysk kolonn av T-72B-stridsvagnar och BMP-2-stridsfordon gick in i Tjernobyl-zonen från Vitryssland och tog kontroll över kärnkraftverket i Tjernobyl. Detta samtidigt som ukrainska myndigheter skrev upp strålningsvärdena på den officiella webbplatsen. Videon nedan filmades av ukrainska gränsvakters övervakningskameror:

Vidare har Ukrainas command and control-system förstörts, samt nästan alla styrkor från flygvapnet och luftförsvaret. Detta har skett genom missilattacker, inte genom flygbombning eller artilleriattacker.

Hårda strider har dessutom utkämpats i regionhuvudstaden Sumy, i norr nära den ryska gränsen. Till skillnad från andra städer, som både Ukraina och Ryssland lämnat i fred, brinner Sumy.

Vidare har hundratals ryska fallskärmssoldater landat på Gostomel-flygfältet två och en halv mil utanför huvudstaden Kiev, och där utkämpat hårda strider med ukrainska säkerhetsstyrkor. Ukraina har fler gånger meddelat att man återerövrat flygplatsen, på ett sätt som motsäger sig självt.

Ukraina har nu fått erbjudandet att ge upp, avveckla sin militär, och förklara sig neutralt till Ryssland och NATO. Ukraina har svarat genom så kallad "allmän mobilisering" (ja av män då, nu är det ju på riktigt, och inte tid för låtsad jämställdhet). Något som lär få fler män att fly än under dagens missilattacker.

Ukrainas president Zelensky gjorde under kvällen följande uttalande, där han även konstaterade att ryska specialstyrkor gått in i Kiev:

"Vi lämnades ensamma i försvaret av vårt land. Vem är redo att slåss med oss? Ärligt talat. Jag ser inte sådana människor. Vem är redo att ge Ukraina garantier för att gå med i Nato? Ärligt talat. Alla är rädda."

Kanske inte riktigt det pepp-tal västliga buktalare förväntade sig:

"Zelensky. 24 februari. 15.00: "Vi skapar en anti-Putin koalition."

"Zelensky. 24 februari. 23.59: "Vi blev lämnade ensamma."

Som sköld för sin specialoperation håller nämligen Putin upp sitt lands många kärnvapen, tillräckligt många för att smälla Jorden i bitar.

Det som vi ser nu kan komma att utmynna i en ny järnridå efter en mer praktisk landgräns som är kortare dagens. Detta för att kontra ökningen av antalet anti-ryska Nato-trupper i Norden, Baltstaterna, Polen och Rumänien. En järnridå vars gränser mer liknar situationen under Hitler-Stalin, än under Kalla Kriget.

Vi får se om manuset upprepar sig: "Vi måste anfalla förebyggande" och "De står i anfallsposition" (översatt: vi bombar dem när de ligger och sover i barackerna).

Ryssland bygger nu sin juridiska argumentation på USA:s anfall på Serbien på 1990-talet, då NATO bröt ut provinsen Kosovo ur Serbien. Sveriges regering liksom många regeringar i andra länder låtsas av bekväma skäl som att Kosovo-kriget aldrig hänt, och att de själva aldrig underlåtit att fördöma USA:s många anfallskrig runt om i världen.

Om det nu plötsligt rör sig om en spelad eller om en hjärntvättad upprördhet mot Ryssland får vara osagt, men människor med sinne för detaljer minns nog att när USA anföll Serbien sa Ryssland: "Aha! Då kan vi göra samma sak".

När det gäller de så omtalade sanktionerna mot Ryssland, är det få människor som förstår att det ofta rör sig om USA:s sanktioner mot EU, by proxy.

När exempelvis överklassen i Tyskland får köpa billig gas av Ryssland, som de tyska baronerna sedan säljer dyrt till den egna medelklassen och underklassen, så innebär sanktionerna i praktiken ett hårdare slag mot Tyskland och EU än mot Ryssland. Därför vill inte Tyskland genomföra sanktioner mot Ryssland, men de tvingas till det av USA. Poängen här är att det är Tyskland och EU som är USA:s främsta ekonomiska konkurrenter, inte Ryssland.

När dessutom Tyskland, av England och USA, tvingats att lägga ned sina kraftverk, på grund av den så kallade "klimatkatastrofen", och numera är beroende av rysk gas för att hålla igång sina fabriker, ja då förstår man att Nolltillväxtmålet 2030 närmar sig med varje slag sprattelgubben Scholz slår mot Ryssland.

Väl värt att notera är också att det är England som kontrollerar den nuvarande ukrainska regimen, inte USA. Det var England president Zelensky ringde till inatt kl 02.00 för att få instruktioner om hur han skulle besvara Putins ultimatum.

Som alltid när människor är tänkta, ja rent av uppfordrade, att vara upprörda över Ryssland, ser den uppmärksamme att England har ett centralt finger med i spelet.

Nu synliggörs också poängen med Brexit, då England numera är skyddade från USA:s proxy-krig mot EU.

Den judiske komikern Zelensky valdes till president i Ukraina efter att han spelat Ukrainas president i en populär TV-serie. I TV-serien var han mycket framgångsrik som president, och därför trodde väljarna att han skulle göra ett lika bra jobb i verkligheten.

Att många av de andra president-kandidaterna var mer eller mindre gangstrar kan också ha hjälpt till för att få den näpne Zelensky vald.

Zelensky stod dock redan under valkampanjen under beskydd av miljardären och bankägaren Ihor Kolomoyskyi, som varit president för European Council of Jewish Communities och som är grundare av European Jewish Union. Under inbördeskriget 2014 sponsrade Kolomoysky flera nynazistiska "bataljoner" (varav vissa senare tränats av England under Operation ORBITAL), men trängdes bort av den USA-vänlige chokladkungen Poroshenko (Valtzman).

Efter statskuppen 2014 där den folkvalde gangsterliknande presidenten jagades ut ur landet, uppstod en maktstrid i Ukraina mellan olika judiska politiker kopplade till USA, England, Israel och Tyskland. USA drog initialt det längsta strået, vilket innebar att Ryssland och USA tvingade på Ukraina Minsk-avtalet, och senare Minsk II-avtalet, sannolikt Rockefeller-produktioner.

Efter att Primakov (Finkelstein) dött 2015 och Kissinger nu närmar sig 100-strecket, samt med Obama och Trump borta från förarsätet, finns det få interface kvar för att skapa ett Minsk III.


Denna text är en del av en artikelserie om ett möjligt WW3. Berättelsen startar när USA plötsligt frivilligt lämnar Afghanistan, som är en guldgruva för överklassens krigsindustri, och med ett försök att förklara den ekonomiska mekaniken bakom detta:
"Bli inte förvånade om andra länder börjar kriga och USA sedan kommer in sent i matchen med nya friska krafter. "Allt som händer har hänt förut och kommer att hända igen". Därför att de som planerar de här grejerna är på den mentala nivån."

Del 1: USA lämnar över Afghanistan till våldsamma islamister
Del 2: Preppinghysterin mot Corona
Del 3: Ryssland anfaller Ukraina
Del 4: Ukraina - The Great Reset
Del 5: Så förbereds Tredje världskriget
Del 6: Ryssland mobiliserar
Del 7: "Zelensky försökte starta Tredje världskriget"
Del 8: Limited Hangout
Del 9: Fredsavtalen
Del 10: War is a Racket
Del 11: Tredje världskriget kan ha startat
Del 12: Macron föreslår nytt världskrig
Del 13: Israel allierar sig med Ukraina
Del 14: Terrorattack i Moskva
Del 15: Rysslands kärnvapenövning

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.