GLOBALT KÄRNVAPENKRIG
 

Bagdad Bobs

Stockholmssyndromet Nyligen, men väl innan Ukraina-kriget blossade upp igen, skrev Johan Hakelius en tänkvärd artikel i tidningen Fokus med rubriken "I DAGENS VÄRLD HAR BAGDAD BOB BLIVIT NORM". Han hade rätt då, och ännu mer rätt idag.

Under USA:s anfallskrig på Irak 2003 tyckte Journalistarmén att det var roligt att skoja om "Bagdad Bob", det Irakiska socialistpartiets talesperson som på att allt mer verklighetsfrämmande sätt försäkrade vanligt folk om att regimen hade allt under kontroll.

Men nu har de alltså själva blivit Bagdad Bob.

En rimlig slutsats är att Journalistarméns rapportering om Ukrainakriget syftar till att undanröja all förståelse för vad som verkligen händer.

Några exempel:

SVT: "Ukrainska och ryska konstnärer ska mötas på Björkö".

Expressen: "Flydde Ryssland - berättar om kaoset"

Så kallad "alternativmedia" är inte bättre, utan tycks ha drabbats av ett allvarligt fall av Stockholmssyndromet.

Nyheter Idag Bagdad Bobbar med den verklighetsflyende rubriken: "Hur dåligt går det för Ryssland?" Visserligen älskar tidningen att trolla och bullshitta etablissemanget, men nu är det som att de utstrålar "kvinnlig ängslighet" istället för "manlig autism".

Samtidigt fastnar SD:s Riks ordentligt med skägget i brevlådan genom att göra ett helt program om de så kallade "13 soldaterna på Snake Island": "Sen stupade alla ukrainarna för fosterlandet. Varenda en. Man blir tagen! Man står i givakt!".

Men redan innan Riks publicerade sin falska nyhet kunde man se videofilmer på sociala medier där dessa stupade ukrainare åker buss på Krim. På krypterade informationsströmmar okända för boomer-generationen hade barn till "de stupade" redan postat videos på sina känslosamma reaktioner när de upptäckte att regeringen och "journalisterna" ljugit för dem, och deras pappor faktiskt lever.

Dagen efter Riks okritiskt spred vidare president Zelenskys desinformation skriver CNN: "(CNN) De ukrainska försvararna av Snake Island – som alla befarades döda efter deras trotsiga svar på hot från ett ryskt krigsfartyg – är faktiskt "levande och mår bra", enligt den ukrainska flottan."

Ja "The Empire of Lies" lyckas inte alltid koordinera sig.

Journalistarméns givakter till trots, när dessa nu prisbelönta soldater var i fosterstadiet hette deras land faktiskt Sovjetunionen. Och där kallades karaktärer som president Zelensky "gangsterkung", eller "trotskistisk-sionistisk spion". Ett annat vanligt uttryck var: "Vi gjorde vårt bästa, men det gick som det brukar".

Vaknar människor som drabbats av Stockholmssyndromet upp till sist, eller börjar de rationalisera sitt stöd till den som slår dem?

Istället för att berätta den stora nyheten att de av England och en ukrainsk-israelisk-cypriotisk oligark finansierade nynazisterna i Mariupol just omringats och fått sin fina badanläggning förstörd, skriver "alternativmedias" flaggskepp Fria Tider: "situationen i Mariupol uppges fortfarande vara under kontroll". Ja rimligen är "situationen" (läget) under kontroll, men av de som omringar staden och planerar hämnd, inte av de som är omringade och ropar på hjälp.

Stora Journalistpriset tas dock av tv-journalisterna i Ukraina, som klipper och klistrar på kartorna som visas för folket, så att städer som bevisligen blockeras av ryska trupper flyttas tiotals mil österut.

Och ju närmare komikern och presidenten Zelensky kommer till att bli avsatt desto mer skriver västvärldens journalistarmé att president Putin kanske kommer att bli avsatt. Ja i USA ropar de dessutom efter en "Brutus".

När förluster inte kan döljas talar alla istället om ryska krigsbrott, samtidigt som Zelensky-regimens försvarsmakt skriver på Facebook att de "avrättar ryska krigsfångar som grisar" (vilket betyder att de påstår sig skära halsen av ryssar och samlar upp deras blod i en hink, alltså just det som samtidigt sägs vara en "envis myt" och då kallas "blood libel").

Under tiden mobbar och förbjuder "väst" allting som har med ryssar att göra. Det senaste: Ryska katter ska inte få ställa upp i skönhetstävlingar.

Jämför detta med hur samma makthavare behandlar islamisk terrorism: Då är det väldigt, väldigt viktigt att inte dra alla muslimer över en kam, och att efter avslutat verk belöna terroristerna med bidragsjobb och gratis bostäder i Sverige.

Ria Novosti, en rysk statlig nyhetsbyrå som skapades av Stalin 1941 två dagar efter Hitlertyskland startade Operation Barbarossa, skriver under rubriken "Kina kommer att hämnas på väst för ryska katter": "den kollektiva förföljelsen av vem som helst av någon anledning – från Harry Potters mamma JK Rowling till den store dirigenten Valery Gergiev – är väldigt europeisk."

Sammanfattat, ni kan ostraffat förfölja Harry Potters mamma och bannlysa USA:s president Donald Trump, men bråkar ni med ryska katter har ni gått över en gräns.

Bild: Faksimil

Bildbeviset: Kanske inte helt oskyldiga ändå.

Expressens förnekelseprocess rör sig mellan hoppfullhet och ilska: "Kan bli stora ryska förluster" och "Putins dröm om Ryssland är rasistisk". Samtidigt har Bonnierpressen utvecklats: Från att betala svenskar att säga att de skäms över det svenska folket och över svensk kultur, så betalar man nu även ryssar för att sprida missaktning och förakt mot ryska människor och rysk kultur. Elefanten i rummet har en stor snabel som växer med varje lögn.

Den brottsdömde före detta CIA-chefen och neo-connen Petraeus säger i TV att "Alla i Ukraina hatar ryssar och de flesta vuxna vill beväpna sig eller bli mänskliga sköldar". Samtidigt säger FN att över en miljon ukrainare flytt på en vecka, och EU säger att fyra miljoner är på väg att fly.

Kära hjärntvättade tv-tittare, sanningen är: att som civilbefolkning bindas fast på en stridsvagn som "mänsklig sköld" har aldrig varit särskilt populärt i något land.

Det som i verkligheten händer är att Ukrainas soldater i tysk WWII-anda gör städerna till fort, upprättar vägspärrar, och tvingar civilbefolkningen att vara mänskliga sköldar mot ryskt artilleri. Förra gången detta hände i Ukraina var taktiken att binda upp delar av de ryska trupperna, och på så vis köpa ledaren tid i sin bunker. Nu sker förvisso samma sak i praktiken, men motivet är att ukrainska kolonner av vapensystem inte kan fraktas efter vägarna utan att brinna upp.

Påfallande är faktiskt hur lik den ukrainska "vinnande taktiken" är Hitlertysklands förlorande taktik:

1. Fördröjningsstrid där städer förvandlas till fästningar.

2. Straffbataljoner där kriminella släpps ut ur fängelserna och beväpnas.

3. Folkstormen i Kiev där civilbefolkningen beväpnas och tränas i självmordsuppdrag som att kasta Molotov cocktails på ryska stridsvagnar.

Propagandaministern Goebbels kom dock aldrig på det "smarta knepet" att klippa ut städerna med sax och flytta dem på kartan.

Bild: Faksimil

Före detta inrikesministern Avakov, som organiserade fascistgrupperna 2014 och utsåg en nazistledare till polischef i Kiev, gör nu reklam för Folkstormen. Vinmärket heter givetvis Chateau Mouton Rothschild.

Elin Jönsson, den svenska Journalistarméns "Drottning av falska nyheter", med starka kopplingar till UD och (host) liknande "svensk" verksamhet, skriver "nyheter" om "sina vänner i Moskva". Som man kan förvänta sig älskar vännerna finska Mumintroll, anser att Putin är engelsmannen Harry Potters demoniska fiende Voldemort, och "nästan alla" ska skaffa medborgarskap i Israel.

Man kan undra om det verkligen är typiska ryssar hon skriver om, eller om hon filar på en roman baserad på Stalinerans final "mördarläkarnas komplott"?

Man kan höra Göran Perssons klagande men smånöjda röst eka i bakgrunden: "Så jävla dålig!"

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.