THE GREAT RESET
 

Ryssland mobiliserar

"Detta är inte en bluff" Idag tas ett stort kliv mot ett nytt världskrig genom att även Ryssland mobiliserar sin militär.

Världskrig har tidigare framgångsrikt använts som metod för att uppnå två syften: Dels som "ekonomiskt preventivkrig" (James Baker, Der Spiegel, 1992) och dels som den ekonomiska elitens "slutgiltiga lösning" (Great Reset) på en tillsynes olöslig ekonomisk kris (orsakad av pyramidspel).

Dessutom sänker världskrig Jordens befolkning, vilket är det enda dagens så kallade "miljövänner" och "medicinska experter" bryr sig om (i synnerhet, har det visat sig, de som är både miljövänner och experter på virus).

En skillnad från tidigare världskrig blir att nu ska Sverige vara med. Det har den icke folkvalda snabbt avsatta och sedan omedelbart bortröstade kvinnliga statsministern bestämt. På ett möte i Finland med Wallenberg.

Men det var förstås den icke folkvalda kvinnliga avsatta bortröstade statsministern som bestämde allt helt själv, i jämställd anda. Inte Wallenberg, och inte hennes man, Wallenberg-professorn. Minst av allt var det Socialdemokratiska arbetarpartiet och dess medlemmar. De hade inget att säga till om.

Har ni hört folk säga (av någon anledning sägs det alltid med en pipig röst): "Jag tycker det är synd att vi inte fick en kvinnlig statsminister"? Det är ju nämligen så att beslutsfattandet sker på ett helt annat sätt, med en kvinnlig kartongfigur vid rodret (på ett hotell, istället för i bastun).

Är krig matematik?

Rysslands president Vladimir Putin:

"I enlighet med de federala lagarna av den 31 maj 1996 nr 61-FZ "Om Försvaret", av den 26 februari 1997 nr 31-FZ "Om mobiliseringsträning och mobilisering i Ryska federationen", och av den 28 mars 1998 nr 53-Federal lag "Om militärtjänst och militärtjänst". Jag bestämmer:"

"Att tillkännage partiell mobilisering i Ryska federationen från den 21 september 2022."

"Vårt land har olika sätt att förstöra ... Vi kommer säkerligen att använda alla tillgängliga medel. Detta är inte en bluff."

Dekretet har redan undertecknats och träder i kraft idag.

Från det ögonblick som mobiliseringen tillkännagivits är medborgare som är registrerade hos militären förbjudna att lämna sin bostadsort såvida inte militärkommissariaten godkänner detta.

Medborgare i Ryska federationen som kallas till militärtjänst genom mobilisering får samma status och lönenivå som militär personal som tjänstgör i Ryska federationens väpnade styrkor enligt ett kontrakt. Dessutom stop-lossas samtliga, oavsett ursprunglig kontraktslängd.

Först och främst kommer de som tjänstgjort i militären och är i reserv och har militärtekniska specialiteter viktiga för militären att mobiliseras.

Detta har beräknats vara omkring 300 000, vilket är drygt 1 procent av den totala mobiliseringsresursen på 25 miljoner, och tredubblar antalet ryska soldater i Ukraina till ca 450 000 (ej medräknat folkrepublikernas mobilisering av ukrainska/fd ukrainska medborgare).

Denna (första) partiella mobilisering minskar nu Ukrainas numerära övertag till ca 2:1. Dock är Rysslands soldater, till skillnad från Ukrainas, fortfarande till sin helhet mer eller mindre professionella, vilket borde ge 5-10 dödade ukrainska soldater på varje dödad rysk soldat.

Exploderar befolkningen?

Lägg till detta Ukrainas katastrofala demografiska situation: När Ukraina var en del av Sovjetunionen hade det en befolkning på över 50 miljoner. Sedan kommunismens fall minskar Ukrainas befolkning med 300 000 medborgare per år, av "naturliga orsaker" (dubbelt så många gamla dör jämfört med hur många som föds). Vilket redan innan statskuppen 2014 slagit ned folkmängden till ca 45 miljoner.

Efter att Krim och landets största stad Donetsk lämnat tillsammans med det gigantiska industriområdet i Donbass var siffran nere på ca 40 miljoner. Därefter påstås över 5 miljoner ha flytt till EU, och ett antal miljoner till Ryssland. Detta gör att Ukraina nu är nere på under 35 miljoner.

[EDIT: efter annekteringar runt 30 miljoner. Enligt den före detta ukrainska parlamentsledamoten Oleg Tsarev och den nuvarande talmannen för det ryska parlamentet Vyacheslav Volodin är Ukrainas folkmängd just nu nere på 28 miljoner: "Sedan 2014 har Ukraina förlorat 53,7 % av sin befolkning. För Washington och Bryssel är dess medborgare förbrukningsmaterial: Kriget till den sista ukrainaren tar hundratals liv varje dag. Kievregimen leder Ukraina till dess fullständiga försvinnande."]

SVT skriver att "ett långt krig är dåligt för Ryssland". Översatt betyder detta att England/USA vill ha ett långt krig och att alla i Sverige också bör sträva efter det. Men hur långt krig vill SVT ha, när ett hundraårigt krig skulle minska Ukrainas befolkning till noll, utan att ryssarna behöver skjuta ett enda skott?

Kanske är SVT:s logiska slutpunkt kärnvapen? Kärnvapenkrig skulle ju vara "dåligt för Ryssland" enligt NATO:s ledare, som är ekonom.

Kärnvapen - medveten attack eller false flag?

Samtidigt med mobiliseringarna tillkännages planer på att hålla folkomröstningar om anslutning till Ryssland i de ukrainska utbrytarrepublikerna och i de av Ryssland ockuperade regionerna.

En omständighet som, om valresultatet blir som beställaren önskar, kommer att leda till att hundratusentals värnpliktiga, inrikestrupper etc kan överta exempelvis logistik och anti-terrorist uppgifter på dessa platser (utan att vara mobiliserade).

"Det får förmodligen stora konsekvenser för kriget som gör att det kommer att bli till ett krig mellan Ryssland och Nato", skriver SVT.

I Ryssland tror nu bedömare att NATO kommer att ge Ukraina kärnvapen, Ukraina kommer att använda kärnvapnen och skylla på Ryssland, och "våra" "oberoende" "journalister" kommer sedan att se det som sitt jobb att rapportera att det var Ryssland som började kärnvapenkriget ("för annars gynnas SD/Ryssland etc").


Denna text är en del av en artikelserie om ett möjligt WW3. Berättelsen startar när USA plötsligt frivilligt lämnar Afghanistan, som är en guldgruva för överklassens krigsindustri, och med ett försök att förklara den ekonomiska mekaniken bakom detta:
"Bli inte förvånade om andra länder börjar kriga och USA sedan kommer in sent i matchen med nya friska krafter. "Allt som händer har hänt förut och kommer att hända igen". Därför att de som planerar de här grejerna är på den mentala nivån."

Del 1: USA lämnar över Afghanistan till våldsamma islamister
Del 2: Preppinghysterin mot Corona
Del 3: Ryssland anfaller Ukraina
Del 4: Ukraina - The Great Reset
Del 5: Så förbereds Tredje världskriget
Del 6: Ryssland mobiliserar
Del 7: "Zelensky försökte starta Tredje världskriget"
Del 8: Limited Hangout
Del 9: Fredsavtalen
Del 10: War is a Racket
Del 11: Tredje världskriget kan ha startat
Del 12: Macron föreslår nytt världskrig
Del 13: Israel allierar sig med Ukraina
Del 14: Terrorattack i Moskva
Del 15: Rysslands kärnvapenövning

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.