THE GREAT RESET
 

Stridsvagnar für alle

Den enda vägens politik Den senaste veckans konflikt om stridsvagnar riskerar att synliggöra skillnaderna i de enskilda NATO-ländernas politik gentemot Ryssland.

Den statliga desinformationscentralen SVT har de senaste dagarna skrivet ett tiotal falska nyheter om "tyska stridsvagnar" (eller "vagnarna" som kvinnliga SVT-journalister kallar dem).

I alla artiklarna är vinkligen att Tyskland ska ge bort sina stridsvagnar, och den verkliga nyheten, nämligen att Tyskland, Frankrike och USA gemensamt bestämt sig för att inte ge bort sina stridsvagnar, mörkas så gått det går genom finurliga formuleringar menade att få läsarna att missförstå verkligheten.

När Tyskland idag på det stora toppmöte på militärbasen Ramstein återigen deklarerade att man inte ska ge bort sina stridsvagnar ryckte Bagdad Bob ut och satte rubriken i SVT: "Inget beslut om tyska stridsvagnar".

I en annan artikel om ämnet är lögnen än mer detaljerad: "Tyskland hade ännu inget besked att ge om sina omtalade Leopard-stridsvagnar". Detta trots att Tyskland förklarat sin inställning, nämligen att det inte ligger i Tysklands intresse att eskalera kriget genom att skicka "vagnar".

Det SVT absolut inte vill att vanligt folk i Sverige ska veta är att det finns en splittring i Västvärlden/NATO där flera stormakter motarbetar varandra. Och om människor förstår att det finns alternativ kommer regeringens "den enda vägens politik" inte längre att te sig lika självklar.

Därför mörkar SVT splittringen i NATO

USA vill ha ett långt krig i Ukraina som i första hand försvagar konkurrenten EU (utan att leda till världskrig), medan England/Neocons och deras allierade Polen, Baltstaterna, Finland och Sverige vill ha ett medellångt krig som förstör Ryssland (även om detta leder till världskrig).

EU i betydelsen Tyskland och Frankrike samt deras väljare (inte de odemokratiskt valda EU-topparna) har tillräckligt med problem i sina egna länder och försöker därför att undvika att förvärra kriget, men de pressas hela tiden av USA och England (och SVT) att ta beslut som går emot deras nationella och folkliga intressen.

Dessutom finns populistiskt styrda stormakter som Italien och Turkiet i NATO, som proxy-krigar mot Frankrike i Afrika över gasfyndigheter, och gärna såg att USA och England höll sig borta från Medelhavet så att Italien och Turkiet kan vara mellanhänder i EU:s handel med Eurasien. Italien patrullerar dessutom sina gasledningar så att inte "det internationella samfundet" ska spränga dem (i Sverige har alla glömt Craxi men i Italien minns alla).

Pressade att göra ett val mellan två dåliga alternativ väljer Tyskland och Frankrike att luta sig mot USA, som vill ha ett långt utnötningskrig. När det gäller stridsvagnsfrågan så är inställningen därför att dessa bör pyttsas ut lite nu och då, så att de gör att Ukraina kan fortsätta kriget, utan att vinna för mycket (vilket skulle kunna eskalera kriget till ett världskrig med atombomber).

Den politiska paketeringen av denna något cyniska plan har blivit att Tyskland och Frankrike säger att de kommer att ge bort sina stridsvagnar till regimen i Ukraina om USA först ger bort sina. USA svarar att de kanske kan ge bort sina stridsvagnar, men bara om Tyskland och Frankrike ger bort sina stridsvagnar först. Sedan säger de alla tre att problemet uppenbarligen är helt olösligt, just nu.

Med andra ord: problemet är svårt att lösa så länge som frontlinjen är stabil. Dock brukar mekaniken i krig vara att krigsförespråkarna blir starkare och starkare med tiden, medan krigsmotståndarna blir svagare och allt mer förlöjligade och förföljda (tänk Sophie Scholl). Detta beror på en rad olika faktorer, men inte minst på att krig innebär en radikal omfördelning av pengar från fredligt sinnade människor till krigsförspråkare som tjänar pengar på krig, pengar som tvunget kommer att ändra den politiska maktbalansen i samhället.

Att få vanligt folk att ge bort sina stridsvagnar gratis, och sedan få dem att köpa nya dyrare stridsvagnar, är naturligtvis en jättebra affär för alla utom för vanligt folk. Och därför kommer det troligen att bli just så. Om inte frontlinjen vill röra på sig så kommer pengarna sannolikt att sättas i rullning genom att det plötsligt smäller någon annanstans.

SVT förstår ungefär hur det ligger till, men deras jobb är att ljuga åt makthavarna i Sverige, och få vanligt folk att gå med på alla tokiga projekt. Därför vinklar SVT sina artiklar så absurt, och undviker att rapportera om vad som verkligen händer.

Utan att det svenska folket zombiefieras blir det svårt att leda det till slakten.

Under tiden i en annan dimension än SVT

Mobilisering i Cherkasy söder om Kiev. Kanske kommer de att sätta honom i en svensk stridsvagn. Av någon anledning SVT inte vill veta behöver regimen 3 000 sådana här grupper som fångar civila och kör dem till fronten. "Coming soon to a street near you".

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.